Sidor

måndag 27 juli 2020

Lördagsritter

Nu ligger jag lite efter med mitt bloggande igen... Men i alla fall så fick mina grabbar gå varsin runda i lördags på dagen. Vi skulle nämligen iväg till Magnus syster på kvällen, så det fick bli ridning i någorlunda solsken.

De stod uppe i sin skogsdunge och väntade på mig när jag skulle hämta dem i hagen.
En blev i alla fall bra på bild...

Jag hade flätat mitt hår i två flätor för ovanlighetens skull, men det skulle visa sig vara en mycket bättre frisyr under ridhjälmen än den vanliga hästsvansen. Eftersom håret inte samlas i nacken blev det luftigt och härligt där istället för varmt som det blir när jag har hästsvans. Väldigt varmt blir det!
Mina "fina" flätor

Jag började med Pelle. Han fick gå banvallen och sedan upp i Linneskogen. Han var rätt pigg och ville gärna trava på några ställen, vilket han såklart fick. Det blev också lite galopp i en uppförsbacke. Han kändes lite stolpig i galoppen, men betydligt bättre än vad det har känts på länge. Dessutom höll han sig på marken denna gång så det kändes lugnt och trevligt att galoppera!

Pelle på tur!


Den steniga backen som vi tar det lugnt upp för

Vi var ute närmare en timme och det blev en jättehärlig runda.

Sedan var det dags för Bosse. Han fick gå lite gärdsvägar. Han höll sig väldigt cool när vi skrittade på Obbhultvägen och det låg ett gäng kossor i en hage utmed vägen som reste sig samtidigt som vi blev omkörda av tre motorcyklar. Han är väldigt cool med just motorcyklar men jag tror att det beror på att vi aldrig har mött eller blivit omkörda av en MC som inte har tagit det väldigt lugnt och fint förbi oss. Tänk om alla trafikanter kunde bete sig så i möte med 700 kg häst!

Vi red sedan genom grushålan och upp genom Skattagårdsskogen och sedan inspekterade vi lite i egna skogen där jag har röjt undan gräset. Bosse verkade nöjd med de nya fina vägarna och kan nog tänka sig att hoppa ett och annat hinder när jag får dit dem...
Kossor till höger...


Pigg och glad häst!

Han var i alla fall pigg och glad, men lite långsam i galoppen. Kanske är det hans tempo som han har hittat nu när han har balanserat upp sin galopp...?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar