Sidor

tisdag 19 januari 2016

Vinter på riktigt

Idag vaknade jag upp till 2 dm snö. Helt underbart! Fick skotta mig fram till stallet. Sedan blev det skottning från ytterdörren till garaget och utanför garaget så att jag skulle få ut bilen.

Mycket härlig snö!

Skottat ut bilen
Någon snöröjning var inte i sikte när jag drog iväg till jobbet. Inte på vår grusväg och inte heller på Obbhultvägen. Som tur var hade någon kört där redan, annars hade det faktiskt varit svårt att se vägen nedanför Mute backe där snön blåste över vägen.

Ute på 153:an var det i alla fall plogat, men inte direkt snö-/isfritt. Jag hade lite tur och hamnade efter ett tag bakom plogbilen så att det blev något bättre.

Ute på E6 var det isknottror som underlag. Snorhalt! Men ändå blir man omkörd av sådana som har bråttom. Bara tur att det inte händer fler olyckor än vad det gör! När jag var mellan Varberg Nord och Väröbacka snöade det så mycket att jag knappt såg vägen! Så jäkla jobbigt att köra!

Jag kom till sist fram till jobbet, men jag ångrade att jag inte tog med mig datorn hem igår, för då hade jag aldrig kört till jobbet idag. Men det är lätt att vara efterklok.

När jag kom hem var det såpass ljust ute att jag i alla fall kunde ta en bild på mitt fina hus...

Vinter i Hinnagårn!
Jag fick ju mocka, eftersom jag skottade snö istället på morgonen, men det gick snabbt och hästarna fick komma in och få mat. 

Framåt halv sju gick jag ut för att rida. Hade längtat efter snötäckt åker och galopp hela dagen!

Tyvärr har ju Bosse fortfarande inga snösulor, så jag var lite försiktig eftersom jag var rädd att det byggdes styltor. Vi traskade ut på åkern bakom uthusen. Det var faktiskt ganska ljust ute, tack vare snön och månskenet som skymtade emellanåt. Pannlampan behövdes inte.

Vi skrittade och travade på åkern och Bosse var hur cool som helst. Senast vi var på åkern var han lite stissig, men idag gjorde han bara det han skulle och brydde sig inte om saker runt omkring. Han kanske inte såg så mycket, vad vet jag.

Det lutar lite sådär lagom på åkern också, så det blev lite lätt backträning. Andra varvet uppför backen föll han in i en fin galopp. Även den lugn och fin. Så härligt!

Det är verkligen en speciell känsla att rida ute på en åker i månsken, helt tyst ute och inga lampor som stör. Dessutom slapp jag frysa om rumpa och lår eftersom jag hade mig goa täckjkol från Uhip.

Det blev ett lugnt, men härligt pass. Lite synd att månen höll sig bakom molnen det mesta, men det gick ju bra ändå!

När vi var klara kunde jag konstatera att det inte hade blivit så mycket styltor ändå, så det var rätt lugnt. Men det ska bli så gött att få på snösulor nästa vecka när hovis kommer. Fast då försvinner väl snön för den här säsongen...


Coola killen!
Jag var väldigt nöjd med Bosse och hur han betedde sig idag. Det var riktigt kul att komma ut! Nu hoppas jag på lite mer kyla så att snön inte fastnar lika lätt och vi kan galoppera lite mer rejält!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar