Sidor

onsdag 13 januari 2016

Kjolen funkar!!! #uhip

Nu är det minusgrader igen. Men den här gången ingen ilsken vind som fryser ner en, utan en ganska "behaglig" kyla. Jag hade planerat att sticka till ridhuset med Bosse, men när jag satt här inne kände jag mig lite frusen och tvekade.

Men jag tvingade ut mig själv till sist, jag måste ju faktiskt testa kjolen, om den håller för "riktig" kyla. Så på med kläder och ut i stallet.

Jag måste säga att den där kjolen är rätt bra ändå. Det gör så himla mycket att man håller sig varm just runt rumpa och lår.

Medan jag gjorde i ordning Bosse blev jag såpass varm att jag faktiskt tog av mig jackan. Bosse var så duktig med broddarna idag. Stod helt avslappnad medan jag gjorde rent broddhålen, gängade och skruvade i brodden. Han till och med lyfte bakbenen själv, utan att jag behövde röra honom. Det har han nog aldrig gjort tidigare!

Vi traskade iväg till ridhuset i mörkret. Bra att man har en pannlampa som lyser ordentligt!

Idag var vi ensamma i ridhuset och ingen snö som rasade från taket, så det var väldigt lugnt. Bosse var ändå pigg och på hugget, men utan att göra någon luftakrobatik. Jag öppnade upp kjolen framtill och baktill och red med den på. Jackan tog jag av mig eftersom jag blev varm när jag gick.

Och minsann, jag frös inte om låren och rumpan! Vilket faktiskt gjorde att jag inte heller frös om fötterna, vilket jag ALLTID brukar göra! Helt fantastiskt! Det är första gången jag har hittat ett plagg som håller mig varm om benen!

Vi jobbade med de vanliga grejerna, grundridning. Övergångar skritt-halt, halt-skritt, halt-trav och skritt-trav funkar rätt bra nu. Desto svårare är det åt andra hållet när man ska gå från trav till skritt, eller från galopp till trav.

Jag har svårt för att vara konsekvent i min ridning hela tiden och tankarna svävar iväg ibland och så plötsligt märker jag att jag sitter och har dragkamp med honom. Inte bra. Det funkar bättre och bättre i skritten, men när det blir trav blir det svårare och allra svårast blir det i galoppen. Han blir ju lite yvig i galoppen och jag känner inte att jag har 100% kontroll där, fast jag nog har det egentligen. Så jag spänner mig, det drar i musklerna på insidan av låret och jag blir dragig i händerna.

Men det är bara till att jobba på. Och ta hjälp. Jag har äntligen fått bokat in min första träning på 5 år! På söndag blir det. Det ska bli riktigt spännande! Och kul! Lite nervöst också, den där prestationsångesten som ständigt hänger över mig...

Jag var i alla fall nöjd med Bosse, lite mindre nöjd med mig själv, men det går över. Det gick lugnt och fint att gå hemåt också. Bosse var lugn och nöjd.

När jag kom in från stallet och tog av mig ridkläderna konstaterade jag att jag var helt varm om rumpa och lår, så himla skönt! Jag rekommenderar den där kjolen VARMT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar