Sidor

fredag 22 januari 2016

Hårt arbete lönar sig!

Idag var det alltså dags för kick-off i mitt projekt på jobbet. Det blev en sådan där dag när allt flöt på så himla bra! Tack vare att jag igår kunde sitta i lugn och ro och förbereda var det ganska lugnt idag. Jag behövde bara skriva ut lite grejer och förbereda presentationen en sista gång.

Mötet som jag hade innan lunch gick snabbare än beräknat och jag kom ut till Videbergsborg, där jag hade bokat ett videokonferensrum, i god tid. Jag hann i lugn och ro förbereda dator, vart TV-skärmarna skulle stå och var jag själv skulle stå. Uppkopplingen till mina kollegor i Forsmark gick klockrent. Helt otroligt! Det brukar alltid vara något som inte funkar!

Presentationen gick bra och det kändes som om jag lyckades engagera deltagarna och att alla är laddade för nästa veckas övningar då vi kör en dag med Lean- och Scrum-utbildning och en dag där vi drar igång och jobbar "på riktigt". Det ska bli så himla kul!

Deltagarna blev lite extra glada när jag bjöd på tårta också:). Mat och godsaker funkar alltid för att göra folk motiverade!

Det var med en skön känsla i magen jag konstaterade att det hårda arbetet tidigare i veckan hade lönat sig. Det gick lite snabbare än jag hade tänkt och jag insåg att jag skulle hinna ut och rida i dagsljus! Vilken belöning!

Det var lite mindre kallt idag, endast ett par minusgrader, så det var lite snö-stylt-varning. Men jag tänkte att det är bara till att köra på. Bosse såg lite trött ut när jag gjorde i ordning honom, men det ändrades så snart vi kom utanför stalldörren. Jag hade tänkt rida på åkern igen, men så tänkte jag att vi får variera oss lite och ta en runda i skogen först.

Det är verkligen helt magiskt ute nu! Så otroligt vackert! Och så den där tystnaden som är så speciell när det är snö ute! Det redan goda humöret blev bara bättre och bättre!

På väg upp i skogen!
Jag var ju bara tvungen att ta lite bilder på allt detta vackra! Bosse stod lugnt och snällt och lät mig greja med telefonen.

Min fina gård!

Bosse spanar ut över ägorna!
Vi traskade igenom skogen och kom ut på en grusväg. Då blev det plötsligt väldigt bråttom och han gick och spanade åt vänster hela tiden. Och så detta taktande. Så otroligt irriterande! När vi kom ut på Obbhultvägen började han ruska på huvudet och jag funderade på ifall han tänkte gå upp i luften. Men han höll sig på marken, som tur var!

Vi skrittade in på åkern och så fick han trava lite. När vi kom in där så blev han plötsligt helt lugn. Låg inte på någonting i traven. Dock blev det lite "jättetrav". Han lägger sig på bettet och så tar han gigantiska kliv i traven med väldigt mycket svävmoment! Där fick jag allt lugna ner honom.

Vi red bort närmare hagen och där lyckades han fatta galopp och sedan galopperade han jättefint! Det var ingen klockren fattning, men lite lättare än i ridhuset och på ridbanan.

Han galopperade på lugnt, fint och kontrollerat. Jätteduktig var han! Efter det travade vi lite mer och sedan skrittade vi av. Han skrittade stundtals bra, men ibland fick han lite bråttom och taktade.

Härlig åker att rida på!

Mer åker!
Det är verkligen helt underbart med denna snö och kyla! Jag bara älskar det! Jag vill att det fortsätter såhär utan avbrott hela januari och februari ut! Sedan kan våren komma! Eller efter Vasaloppet kan våren komma!

Det var lite kallt om händerna idag. Vi hade lite vind som kylde ner oss. Det är första gången i vinter som jag har frusit om händerna. Jag har ett par tunna handskar när jag rider, eftersom jag inte gillar känslan jag får med tjocka handskar. Men efter ett tag fick jag ändå upp värmen, så det var inte så himla farligt!

Lite snöstyltor fick han, men inte så farligt. Det ska bli helt underbart att få på snösulor på måndag så att man kan rida i all snö oavsett temperatur!

Nu blir det lite taco-kväll här hemma innan jag somnar i soffan framför TV:n i vanlig ordning. Hej helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar