Sidor

tisdag 5 januari 2016

Kyligt!

Idag stod ridhuset med Bosse på agendan. Han behövde rasta av sig ordentligt och det är svårt att göra det utomhus nu när det är fruset överallt.

Jag filmade när jag gjorde i ordning honom. Han är sååå sur! Det är inte många gånger öronen tippar framåt... Men han tycker väl att vi människor gör bäst nytta uppe på ryggen på honom.



Det var 7 minusgrader ute idag och sådär lagom snålblåst. Riktigt kallt, med andra ord. Idag kunde jag ju inte använda overallen, eftersom jag vill ha maximal rörlighet. Det fick bli långkallingar i fleece under ridbrallorna.

Vi traskade iväg i kylan mot ridhuset. Bosse gick och skulle bitas, men höll sig hyfsat lugn. Det gick bra ända tills vi kom fram till hästarna, där blev det lite för spännande och han taktade och krånglade. Men så snart vi kom in i ridhuset blev det bättre.

Det var jobb i skritt och trav, övergångar osv. Jag försökte få honom att fatta galopp, vilket var lite kämpigt. Men när han väl fattade så gick det bra. Till sist tog jag hjälp av några upphöjda bommar som låg i ridhuset och så fattade han över den. Det gick super. Ett bra sätt att "lura" in honom i galoppen.

Han jobbade på riktigt bra idag och blev trots kylan ordentligt svettig. En som inte var svettig var jag... Fy fasen vad jag frös om låren! Jag hade knappt någon känsel när jag satt av och skulle gå hem igen. Fleece-kallingarna hjälpte föga!

Men det var i alla fall ett bra pass och på vägen hem var han mycket lugnare. Traskade på snällt och fint och brydde sig inte ens om hästarna som stod i hagen. Duktig kille!

2 kommentarer:

  1. Jag köpte ett par vinterlöpartights på Stadium Outlet häromdagen. Sanslöst skona! Lite fluffiga på insidan. Som fd ryttare (numera bara shettisägare) så tror jag de hade varit sköna även under ridbyxorna. Röhnisch, 350 kr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Har fått tips om Uhip täckkjol som jag har tänkt att prova.

      Radera