Sidor

söndag 10 januari 2016

Snöig helg!

Igår snöade det här i princip hela dagen. Det var tre minusgrader, så det blev perfekt vinterlandskap. Tyvärr kom det en jäkligt onödig varmfront in idag och förstörde lite av vinterkänslan. Någon plusgrad och regn i luften.

Snö, men inte lika fint som igår!
Nu ska det vara någon plusgrad fram till tisdag då det ska frysa på igen. 

Igår snöade det som sagt hela dagen, så hästarna var rätt blöta när de kom in. Därför struntade jag i att rida och tänkte att det skulle bli bra att göra det idag istället.

Så jag stack ut med Bosse. Skruvade i brodd och lade i plastlock i hovarna för att slippa snöstyltor. Dumt nog bad jag inte hovisen att slänga på snösulorna när hon ändå var här. Det var ju inte utlovat en dm snö, som det kom igår. 

Jag började i paddocken och tänkte rida ut på åkern senare. Men det gick inget vidare. Plastlocken flög ur skorna och styltorna byggdes på sakta men säkert. Det var inte att tänka att ge sig ut på någon åker. Bosse tyckte dock att det gick alldeles utmärkt att trava och ville minsann inte skritta.

Det fick bli lite lättare övningar, övergångar, volter och serpentiner. Det gick dock inte att rida ordentligt och vi är nog förpassade till ridhus i alla fall tills ordinarie hovis kommer om två och en halv vecka.

Men jag fick i alla fall rastat honom lite grann. Han skötte sig jättefint när jag grejade med broddarna på honom. Han stod som ett ljus, både före och efter ridturen. Han börjar bli riktigt duktig med det. Tacksamt nog för hovslagaren som behöver "slåss" mindre med honom.

Annars har det varit en lugn helg. För kort (som alla helger), men så är det. Imorgon börjar jobbåret på "riktigt".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar