Sidor

måndag 4 januari 2016

Ridtur och promenad

Mitt knä har känts bra att gå på hela dagen. Inga känningar inne i själva knäleden, så jag tänkte att jag tar en skogstur med Bosse.

Jag trodde att han skulle vara lugn, men jag tänkte inte på den uppdämda energi som byggts upp under de tre senaste dagarna med frusen mark. Den frusna marken gör ju att allt är väldigt knöggligt ute i hagen och då kan hästarna inte röra på sig i samma utsträckning, framför allt kan de inte springa runt lika mycket som de brukar.

Det var 6 minusgrader ute och därför tog jag min overall som jag köpte för ett par år sedan. Förra vintern blev det inget overallväder, så den har mest hängt i källaren.

Den största nackdelen med kylan är att ju mer kläder man drar på sig, desto osmidigare blir man. Det är inte jättekul att sitta på en pigg häst när man känner sig som en michelin-gubbe.

Men vi kom iväg i alla fall. Bosse var väldigt pigg idag. Vi skrittade upp i skogen, men han ville mest springa hela tiden. Det ville inte jag, eftersom det var lite halt och hårt i marken. Så jag höll in honom och han taktade som en galning. Men det gick i alla fall bra. Han hittade inte på något dumt, så vi kom helskinnade hem.

Och det bästa av allt var att mitt knä inte kändes av alls när jag red! Så gött! Det hade ju varit trist att behöva vila från det nu när jag äntligen har kommit igång!

Trots kylan var det ändå rätt härligt ute med strålande solsken. Och jag frös faktiskt inte i min overall. Så när jag var klar i stallet tog jag med mig vovvarna till Åkulla för att spana lite på snötillverkningen och gå en promenad.

Vi gick motsols runt Ya-sjön. Det var en skön runda. Bra att det är fruset så att stigarna inte är så blöta längre. Det är ju lättare att ta sig fram.

Lite skogs-promenad
Det verkar gå bra med snötillverkningen, det har faktiskt blivit en hel del snö. Skidalliansen har lovat spår till helgen. Och jag kan knappt bärga mig! Vill åka skidor nu! Men det ser i alla fall ut som om kylan håller i sig ett tag nu och så fort där är spår ska jag minsann dit och träna så mycket det bara går!

Snö på g!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar