Sidor

onsdag 6 januari 2016

Hur blev jullovet då?

Fredagen den 18 december tog jag jullov. Det är alltså nästan tre veckor sedan. Jag skrev ett inlägg om vad jag ville göra med det här lovet. Och nu är det dags att summera.

Första punkten, att komma igång med Bosse tycker jag att jag kan sätta check på! Jag har ridit 10 pass på honom under dessa 19 lediga dagar och tömkört ett. Det har varit en otrolig utveckling på honom (och mig) under dessa veckor. Det gör att det är väldigt spännande och kul att fortsätta rida honom och se hur han utvecklas.

Han har gått från att vara omöjlig att leda till att lugnt och fint ledas till och från ridhuset i Linnarp.

Han orkar också jobba mycket mer än jag hade räknat med från början. Eftersom det är så kul att rida honom glömmer jag ibland av tiden och plötsligt har det gått mer tid än jag tänkt. Men han blir ändå inte överdrivet trött. Lite skritt, så kommer han snart ner i puls igen.

Det börjar bli dags att hitta en tränare att träna för nu. Jag vill få hjälp med att lära mig att rida ordentlig grundridning, att följa den berömda utbildningsskalan och få en häst som är helt med mig och lyssnar till minsta vink jag ger. Så jag funderar och funderar, hoppas att jag kommer fram till något smart snart!

Den andra punkten på min jullovslista var ju det här med träningen. Det har blivit fem löppass, ett simpass och ett pass på crosstrainern. Inte jättedåligt, men det kunde ju varit mer. Nu väntar jag på snön i Åkulla så att jag kan börja köra på för fullt med skidorna inför Tjejvasan!

Punkt nr tre var ett litet "projekt" i stallet. Jag tog ner en mellanvägg mellan två gamla griskättar och rensade ut för att göra plats för den väntade spånleveransen. Dock har jag inte sett röken av några spånbalar än, hoppas att de kommer VÄLDIGT snart, eftersom det nu bara är en kvar!

De sista punkterna, bokföring och röjning har det inte blivit så mycket med. Lite städning inomhus har jag förvisso gjort, men det andra får vänta lite till. Jag får ta det en dag när det inte går att vara utomhus.

Så jag är mycket nöjd med mitt jullov! Kan knappt bli bättre! Nu är jag laddad inför nytt jobbår och nya utmaningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar