Sidor

torsdag 28 januari 2016

Onöjd häst #sadelprovning

Idag traskade Bosse och jag iväg till ridhuset med Stübbensadeln på Bosses rygg. Dags att testa i den hemtama miljön.

Nu är det ju inte så kallt längre, flera plusgrader och så var det faktiskt uppehåll idag. Så därför räckte det med de fodrade, helskodda ridbyxorna, sweatshirt och väst. Skönt! Dock synd att det inte finns någon snö som lyser upp...

Vi var ensamma i ridhuset idag och jag satt upp och skrittade några varv till att börja med. Bosse kändes ovanligt stel och lite stum i munnen. Inte samma mjuka, fina känsla som vanligt. I traven var han lite ovillig, gick inte fram i samma fina takt som han brukar. Ville inte släppa igenom i ryggen och huvudet for upp och kontakten med munnen försvann helt, liksom ryggen.

Övergångar hjälpte föga. Han blev bara mer och mer ovillig att lyssna, både framåt och bakåt. Han var helt enkelt väldigt onöjd.

Han har alltid varit så fin att rida, avslappnad och med lätt stöd i munnen. Han brukar svara både framåt och bakåt, även om det är lättare framåt.

Jag tyckte dock att jag satt mycket bättre i sadeln än i tisdags. Jag hade bra kontakt med båda sittbenen och kände mig väl balanserad. Mycket bättre känsla denna gång. Men det hjälper ju inte när hästen inte gillar sadeln. För det är det jag misstänker, att han inte gillar den eftersom han betedde sig som han gjorde.

Eller så hade han en extremt dålig dag. Men han har ju inte haft en sådan här dålig dag sedan jag började sätta igång honom innan jul. Så det känns mindre troligt. Väldigt synd, för det är en fin sadel och jag tror nog att jag hade kunnat trivas med den.

Så imorgon blir det test av den andra sadeln. Hoppas på bättre reaktion. Annars får jag väl fortsätta att rida i hoppsadeln. Om han nu inte gillar dressyrsadlar... Fortsättning följer!

Onöjd kille...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar