Sidor

onsdag 27 januari 2016

Sadelhistorian fortsätter...

Nu har jag hamnat i ett totalt sadelnörderiläge! Har suttit vid datorn hela kvällen och sökt kunskap. Dels om de sadlar jag har på prov med också om vad det kan finnas för andra alternativ.

Den tredje sadeln blev det inget av för den var visst såld av sadelbutiken utan ägarens vetskap. Men jag kan ju inte låta bli att fundera över ifall en sådan sadel hade kunnat vara den rätta...

Bosse har vilat idag. Han har ju gått två dagar i rad nu, även om det var lätta pass, så var det nog lite mentalt jobbigt för honom igår.

Jag har sett lite "reklam"-videos på Youtube för Stubben-sadeln som förespråkas hårt av Charlotte Hadad. Modellen är tydligen en upphottad Tristan som inte ska hjälpa ryttaren med stora knästöd, utan den balansen ska man hitta själv. Då är frågan hur lång tid det tar och ifall Bosse orkar med en lite mer obalanserad ryttare under den tiden...

Jag kollade lite noggrannare på sadlarna nu ikväll när jag var ute och nattade hästarna. Stubbensadeln är i jättefint skick! Så gott som ny!

Och Dominussadeln är mer sliten, men den kommer ju att hålla ett bra tag till!

Så det är väl bara till att fortsätta prova och försöka känna efter om någon sadel känns tillräckligt bra för ett köp eller om jag ska avvakta att det dyker upp fler sadlar för hästar med jättekort svängd rygg. 

Det är verkligen inte lätt, det här med sadlar!

Under tiden kan jag tänka på hur det såg ut här hemma för en vecka sedan: 


Nu är snön borta, plusgraderna, regnet, leran och blåsten tillbaka - BLÄ!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar