Sidor

söndag 17 januari 2016

Avslutat dagen i Åkulla!

Efter att ha fått in ensilage-balen i stallet och käkat lite mat så ville Älsklingen dra till Åkulla och åka skidor. Jag hängde såklart på. Jag gillade verkligen att vara ute idag. Kylan till trots så älskar jag ändå det vita landskapet och solen. Det gör mig på ett osedvanligt gott humör!

Jag visste dock inte riktigt hur det skulle gå eftersom jag kände av ryggen lite grann efter ridningen. Men lika bra att köra på, tänkte jag!

Det var rätt mycket bilar där uppe, men man märkte inte av att det var så jättemycket folk. De flesta var väl på väg hem när vi kom dit eftersom klockan var strax efter kl fyra.

När vi åkte hemifrån var det 12 minusgrader, så det var mycket kläder på. Jag var lite tveksam till vika handskar jag skulle ha, men tog ett mellanting. Inte jättetjocka, men inte heller sommarvantar.

Till en början frös jag så mycket att jag tappade känseln i händerna. Jag tänkte först gå tillbaka till bilen och hämta de andra, lite varmare handskarna som jag hade med mig, men så beslutade jag mig för att fortsätta och när jag åkt ungefär ett halvt varv så kom händerna tillbaka och blev varma och goa.

Nu har de utökat rundan så att det är nästan 2,5 km. De sa 2,2, men min klocka visade 2,5. Det är i alla fall en enorm förbättring jämfört med att köra på 700-metersbanan runt runt. Eftersom det blev mer uppför och nedför så gick det faktiskt lite snabbare idag. Rent mentalt var det också betydligt lättare än tidigare.

Kroppen kändes stark. Inga trötta armar som jag har känt de senaste gångerna vi har kört, utan det gick bra att köra i ett lagom tempo utan att bli alltför trött. Dock blev korsryggen lite mör på tredje varvet, så det fick räcka med 4 varv idag.

Kläderna var precis lagom, jag höll mig lagom varm hela vägen, dock kan man inte stå still i många minuter innan man blir helt stelfrusen! Fötterna var lite kalla också, jag hade inte mycket kontakt med dem när jag satte mig i bilen igen. Men de hade ju fått en omgång kyla tidigare idag i ridhuset.

Dagens runda

Fina spår idag!
När vi kom hem tog jag in hästarna. De såg rätt nöjda ut med att få komma in. De hade ju fått en omgång mat till efter att jag var klar med Bosse i förmiddags. 

När jag kom in i huset stod Älsklingen och gräddade våfflor. Det finns få saker som är så gott efter att man har varit ute i kyla. Våfflor och te! MUMS! En perfekt avslutning på en mycket bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar