Sidor

fredag 29 januari 2016

Då var januari avklarad!

Jag kan inte fatta det! Årets första arbetsmånad är redan avklarad! Helt sanslöst vad tiden går fort! På jobbet har jag haft två mycket roliga, spännande och lärorika dagar med mina projektgrupper i logistik- och transportprojektet.

Vi har pratat lean, slöserier, spelat leanspel, lärt oss ett arbetssätt som heter Scrum och funderat över vad vi ska göra i projektet och var vi ska börja någonstans. Jag har haft två fantastiska kollegor till hjälp som har utbildat oss och hjälpt oss i våra tankar. Det är väldigt lätt att hela tiden tänka lösning, istället för vad vi behöver göra för att komma fram till en lösning.



Det kommer nog att ta ett tag innan Scrum-tänket sitter helt, men nu har vi övat en hel dag på detta och vi är redo att sätta igång med våra sprintar på måndag. De uppdrag jag har fått i den första sprinten innebär såklart en del administration och sammanställning av vad mina projektdeltagare kommer fram till, men jag ska också få följa med på en runda i "verkligheten", vilket ska bli väldigt kul! Det är lätt att fastna på kontoret när man är kontorsråtta, men otroligt nyttigt att gå ut och titta hur det ser ut där saker och ting egentligen händer.

Rent spontant ser jag att Scrum-arbetssättet kan vara bra i just det här projektet som kan bli helt oöverkomligt ifall man inte bryter ner det i mindre delar som blir mer hanterbara. Det går även att använda tänket i andra uppdrag som man har, tycker jag. Jag tror det är ett effektivt sätt att få saker gjorda och avklarade och samtidigt hålla koll på vad som blir gjort, vad som inte blir gjort och varför.

Så nu har jag två spännande veckor att se fram emot! Och jag har också insett att jag MÅSTE skriva ner exakt vad jag ska göra så att jag inte glömmer saker och ting. Post-it-lappar är ett väldigt enkelt planeringssystem! Denna vecka har jag glömt/förträngt en massa saker som jag har lovat att göra, inget bra tecken... På måndag blir det första som händer på morgonen att planera veckan med aktiviteter som ska göras och prioritera dem så att jag kan bocka av efterhand. Och inte glömmer något. Jag tänker också att det är ett bra sätt att avsluta en vecka på. Fundera på vad som blev gjort i veckan och sedan lägga upp kommande vecka.


Men överlag är det med en riktigt skön känsla i magen som jag lämnar januari månad och ger mig in i februari. Det är otroligt kul att vara projektledare, även om det såklart är mycket att göra emellanåt. Som tur är har jag härliga kollegor med i projektet som gör att det går lite lättare.

När jag kom hem ikväll (efter en snabb handlingsrunda i stan) kände jag mig helt färdig! Att sticka iväg till ridhuset och prova sadel kändes inte som något jag orkade göra. Planen blir istället att rida i den vanliga hoppsadeln imorgon när jag rider lektion. Den har ju funkat bra hittills. Det vore ju synd att behöva avbryta lektionen för att inte sadeln passar.

Jag hoppas kunna prova Dominus-sadeln på söndag eller i nästa vecka. Hoppas verkligen att Bosse beter sig bättre i den än i Stübbensadeln.

Nu ska jag äta lite och lägga mig i soffan och njuta av att det är helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar