Sidor

lördag 23 januari 2016

Långpass i Åkulla!

Eftersom jag inte fick ätit någon lunch igår blev jag rätt hungrig framåt eftermiddagen, så när Älsklingen ville åka till Åkulla och åka skidor valde jag att stanna hemma och fixa käk istället.

Men idag tänkte jag att det skulle passa bra med ett långpass efter frukost. Vi behöver ju få upp distanserna lite nu. Det är ju trots allt inte långt kvar till Tjejvasan och Vasaloppet...

När vi kom det var det inte jättemånga bilar, men det fyllde på i spåren mer och mer. Det var många lite mindre duktiga åkare, barn och sådana som låg i spåren så det var stundtals svårt att ta sig fram. Men det gick helt ok ändå. På 3 km blir ju fältet rätt utspritt.

Men det som är svårt (och jäkligt irriterande) är mindre duktiga åkare när de ska byta spår och köra om, som inte orkar/har vett att vrida på huvudet och titta ifall det finns någon bakom som kommer lite snabbare i andra spåret. Det kan vara lite svårt att få stopp när det kommer plötsliga "hinder" i vägen. Trots dessa missöden lyckades jag hålla mig på skidorna utan att vurpa. Skönt!

Planen var att åka i två timmar, men på femte varvet fick jag så grymt ont i korsryggen. Det värkte när jag stakade och när jag diagonalade, ja till och med när jag stod i fartställning nedförs värkte det i ryggen.

Så jag fick ge mig efter fem varv och 1,5 timme. Men det är ju ändå en halv Tjejvasa, så det är jag nöjd med!

Dagens pass!
Älsklingen kämpade på och tog ett sjätte varv innan vi åkte hem. Bra kämpat! Han börjar verkligen få upp farten nu!

6 varv för denna mannen!
När vi åkte hem var parkeringen mer än överfull, liksom spåren, så det var gött att åka hem och käka lunch!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar