Sidor

måndag 18 januari 2016

Temperaturskillnader!

I morse var det nästan lika kallt som igår, 15 minus när jag gick ut till hästarna. Dock var det utlovat nollgradigt under dagen. 

Vattenbaljorna i hagen var bottenfrusna båda två, ingen chans att få loss isen i dem, så jag fick ta två hinkar á 20 liter som de brukar ha inomhus. Inte så mycket vatten, men bättre än inget. Det känns ju lite oroligt att släppa ut dem utan vatten med tanke på kolikrisken, men jobbar man så går det ju inte att lösa på annat på annat sätt. Man får helt enkelt göra det bästa av situationen.

När jag körde till jobbet steg och sjönk temperaturen för att sluta på 0 när jag kom fram. Vad varmt det kändes då:). 

Under dagen har det varit sol och någon plusgrad, så när jag kom hem var kylan på väg att krypa ur stenväggarna, vilket såg lite häftigt ut!

Isiga ytterväggar
När jag kom ut i stallet för att ta in hästarna så var det jättekallt där inne! Det hade helt enkelt inte hunnit med i temperaturväxlingarna. Så jag fick öppna båda dörrarna för att försöka jämna ut temperaturen.

Isen i vattenbaljorna hade släppt, eller i alla fall i den ena, den andra fick jag kämpa lite med innan jag fick ut isen, men nu gick det ju bra att fylla på vatten igen. Så gött!

Äntligen påfyllning av vatten!

Is-hink
Jag tycker att det har gått riktigt bra att hantera kylan som vi har haft nu. Eftersom jag har min fantastiska "låda" där vattenkran och slang hänger instängt med en frostvakt så har jag hela tiden haft rinnande vatten, vilket såklart är en stor fördel. Nu vet jag ju att den klarar minst 20 minus.

Kran- och slanglådan
Det är en väldigt enkel konstruktion som funkar kanon! Det är egentligen bara idag som hästarna inte har haft vatten i baljorna såhär långt och jag har inte behövt bära något vatten överhuvudtaget. Det gör ju livet mycket enklare!

I sadelkammaren har jag ju ett element ståendes som gör att det i alla fall är några plusgrader där. Perfekt att ställa betforhinkarna där så att det inte fryser. Och skönt att värma sig när man har varit ute i kylan ett tag!

Ikväll fyller det på med snö nu och 1-1,5 dm snö är utlovat. Det gör att det kanske ÄNTLIGEN går att rida lite mer ordentligt ute imorgon kväll. Snart fullmåne, så det kan bli riktigt mysigt ifall det klarnar upp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar