Sidor

tisdag 12 januari 2016

Runt runt runt

Besök med skidorna i Åkulla idag igen. Fortfarande finns det bara 700 m spår runt stadion. Snön tog visst slut:(. Men det ska vara mer på g imorgon när det fryser på igen.

När vi kom dit var det många bilar på parkeringen och vi väntade oss att det skulle bli trångt. Men det var det inte. Några höll till i skogen, där det går att köra skate.

Men det funkade bra. Det var mest duktiga åkare och de varvade mig ungefär lika många gånger som hag varvade de som var långsammast. Jag fick köra om några gånger och byta spår, vilket gick bättre och bättre.

Jag brukar ha svårt rent mentalt att t.ex. springa varvbanor, men detta går faktiskt helt ok. Jag bestämde mig tidigt för att inte räkna varv, utan gå efter klockan och köra minst en mil. Dvs när klockan plingat för milen så skulle jag avsluta det varv jag hade påbörjat.

De fem första km är lite tunga, fast de första varven stakade jag nästan hela, sedan blev det mindre stakning efter ett tag. Men när man har passerat fem km börjar man komma in i "lunken" och tankarna svävar iväg. Sedan går resten av bara farten.

Jag blev lite seg i ryggslutet de sista två km men det kändes ändå helt ok. En tredjedels Tjejvasa avklarad!


Det blir ju mycket bålträning och överkroppsträning, vilket jag kommer att ha en väldig nytta av på hästryggen där man behöver just den styrkan för att kunna slappna av och bli följsam.

Tyvärr får jag alltid blåsor i högerhanden, vilket är grymt irriterande! Och det gör ont. Inte bra när man har två mil kvar att köra på Tjejvasan! Men jag hoppas att mina händer hinner bli härdade tills dess!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar