Sidor

måndag 11 januari 2016

Lite nytt och lite ridning

Idag kom det två paket att hämta upp. Det första var den fina täck-kjolen från Uhip. Satt perfekt! Storleksguiden stämde bra! Jag har hört att denna kjol ska vara bra för en rump-frysare som jag.

Snyggkjol!
SMHI har utlovat nedåt 15-20 minusgrader i slutet av denna vecka, så kjolen kommer att få bekänna färg direkt.

Redan ikväll testade jag den när jag begav mig till ridhuset. Det är ju inte så kallt än, runt nollan, men det var rätt skönt att ha kjolen som värmde bra runt rumpa och lår. Jag var såpass varm när jag kom fram till ridhuset att jag tog av mig den medan jag red. Så än så länge är jag nöjd med den!

Bosse var broddad och det hade jag också behövt, jäklar vad halt det var på vissa ställen! Men vi kom fram i alla fall.

Det var lite nervöst i ridhuset, då det var en annan häst där. Bosse gjorde lite blandade småhopp och ett utfall mot den stackars hästen... Jag hade inte bett om capriole eller någon av de andra högre skolorna idag... Det blev lite luftturer, men det gick bra. Tur att man har bra balans:).

Det blev mest skritt och trav. Eftersom jag inte fick det att funka riktigt, då han var så stissig så blev det ingen galopp, utan istället försök att få honom att slappna av, vilket gick sådär. Men han skötte sig ok ändå!

Det andra paketet som jag hämtade upp idag innehöll två böcker. Den ena får väl ses som en "bibel" inom ridning, nämligen proffessor Kyrklunds bok. Det ska bli väldigt spännande att läsa den. Har tjuvkikat lite i den och gillar redan det lilla jag har hunnit läsa.

Den andra boken kände jag inte till, köpte den mest för titelns skull. Av det lilla jag har sett så verkar den kanske skriven på en lite mer "nybörjar"-nivå, men det finns säkert bra saker att hämta ur den också. Så nu har jag lite att läsa. Man kan aldrig få för mycket kunskap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar