Sidor

fredag 13 juli 2012

Tömkörning båda hästarna!

Idag blev det tömkörning för båda hästarna. Jag testade lädertömmarna som jag köpte i Falsterbo. Jag blev något irriterad när jag inte fick spänt fast dem i bettringarna pga korkad konstruktion på spännet, men till sist gick det bra.

Jag började med stackars Pelle, som var ovanligt lugn idag. Han brydde sig faktiskt inte om tömmarna alls och det gick riktigt bra att tömköra honom. Jag lyckades få honom till att trava över några bommar samt hoppa en cavalletti på volten i galopp. Jag var riktigt nöjd med honom!

Även Bosse Bus fick gå i tömmen och göra samma övningar som Pelle. Även han var mycket duktig och hoppade fint över cavallettin i både trav och galopp. Så jag var nöjd även med honom.

Jag tycker att det fungerade bättre med lädertömmarna då jag fick mer tyngd i dem. Det känns även bra att se hur fint hästarna går i tömmen och så kan man ju fundera på varför man har de problem man har när man sitter på ryggen på dem.

Jag funderar på om jag ska rida Bosse på vanligt tredelat bett igen då han går väldigt bra på det i tömmen. Dock har han ju haft lite tendenser till att ta bettet tidigare och därför rider jag idag på pelham på honom för att få lite mer att säga till om. Just nu är han dock lite sommar-trött så jag tror inte att han är så intresserad av att sticka iväg.

Tanken är att tömköra en gång  veckan, då jag tycker det är ett bra arbetssätt för hästarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar