Sidor

måndag 9 juli 2012

Polykarbonat!

Jag har länge funderat på vad jag ska göra med de fina stallfönstren som finns i alla boxarna. Jag ogillar verkligen galler! Jag tycker det ser så otroligt fult ut! Både galler på boxar och framför fönster.

Jag har letat och letat i trådar om stallrenovering på Bukefalos, bloggar och annat och så hittade jag av en slump någon som hade använt polykarbonat istället för glas i sina stallfönster. Jag sökte vidare på polykarbonat och lärde mig att det är ett material som liknar plexiglas, har hög hållbarhet och inte är särskilt lätt att ta sönder för en hästmule. Läs mer HÄR.

Jag kontaktade några företag som säljer polykarbonat och fick ett mycket snabbt och bra svar av http://www.stocksundet.se/. Jag fick rekommendation att använda 3 mm rutor och att det går att såga till böjen i de översta rutorna med en sticksåg. Så jag gjorde slag i sak och beställde rutor till samtliga fyra boxfönster (totalt 80 rutor). Leverans kommer innan semestern. Så himla bra!

Det ska bli riktigt skönt att få ordning på fönstren, även om hästarna inte har lyckats putta ut några rutor (de som fattas i Bosses box har varit trasiga sedan tidigare) så vill man ju inte att det ska hända och att de ska skada sina fina mular. Dessutom känns det inte riktigt bra att ha glasfönster i de boxar som ska hyras ut.

Så nu ska alla 80 rutor tas loss, gjutjärnet ska skrapas och rengöras från rost så gott det går för att sedan målas med rostskyddsfärg och täckfärg. Det kommer att bli så himla snyggt! Tur att jag snart har semester, så att jag hinner göra allt jag vill:)

Boxfönstren i bakgrunden (bortse från Herr Sur:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar