Sidor

tisdag 31 juli 2012

Fortsatt pyssel i sadelkammaren!

I väntan på att fälttävlanshoppningen skulle dra igång fortsatte jag med att skruva upp krokar och hängare i sadelkammaren. Jag vaknade ganska tidigt, då min käre sambo snarkade både på in- och utandning och det lät igenom mina öronproppar så det var omöjligt att sova vidare.

Jag spikade upp alla bräder till sadelhängar-väggen så det blev klart och sedan skruvade jag upp alla sadelhängare. Jag skruvade även upp krokar mellan sadelhängarna så att man kan hänga sadelgjordarna där.
Sadelhängarväggen
 Jag har under en tid också jobbat med en egen schabrakhängare. Konstruktionen är enkel med en regel som jag har borrat hål i och satt i rundstav.
Schabrakhängaren

Här ses konstruktionen med rundstav
För att skydda schabraken mot damm och smuts konstruerade jag en hylla som blir en väldigt bra hylla att ha grejerna på när man putsar osv.
Praktisk hylla
Nu har jag skruvat upp de flesta hängarna och krokarna. Hjälmhängarna hamnade ovanför krokarna bredvid tränshängarna och jag hoppas att de kommer att hänga bra där. Jag behöver dock köpa lite fler hjälmhängare.

Tränshängarväggen med hjälmhängare och diverse krokar.
Nu återstår att måla klart i resten av sadelkammaren och sätta upp den sista väggen, sedan kan jag börja inreda även täckes- och textildelen. Fortsättning följer!

4 kommentarer:

  1. Skönt att se att man inte är ensam som sover med öronproppar. Själv så gör jag det jämt. Så skönt att plugga in propparna och stänga ute alla störande ljud när man går och lägger sig. Din kille måste snarka ordentligt starkt. Med öronproppar i när jag sover är jag i stort sett döv. Hör nästan inte nått alls. Använder en gammal mekanisk väckarklocka som man drar upp för att vakna på morgonen när jag ska upp.
    Ibland får jag dock lite ont av öronpropparna. Har du något tips på sköna öronproppar att sova med?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inga problem med att inte höra väckarklockan, däremot har jag varit med om att min sambo sköt en räv med älgstudsaren utanför vårt sovrumsfönster utan att jag vaknade:).

      De öronproppar som funkar bäst för mig är en avrundad modell med olika färger.

      Radera
  2. Fint! Snygga schabrakhängare :)

    SV: Tack så mycket :)

    SvaraRadera