Sidor

söndag 8 juli 2012

Båda hästarna motionerade!

Jag började alltså med Pelle idag. Ett pass på ridbanan blev det. Det blev mest allmän träning med skritt, trav och galopp och lite övergångar.

Blinningarna var svåra idag. Först var det molnigt och då var det lite lugnare, men sen kom solen fram och då blev det värre.

Men det gick ändå hyfsat. Pelle höll sig på marken idag och han rörde sig ok i alla gångarter. Dock tyckte jag det var svårt att hitta rytm och balans, men tänkte att det beror på mitt långa riduppehåll. Fysiskt sett är jag i betydligt bättre form än för 1½ år sedan när jag red som mest, men när man är borta från ridningen så länge så tappar man den speciella balans och rytm-känsla som man behöver för att kunna slappna av i sadeln och rida på ett bra sätt. Dessutom är ju balansen och självbärigheten på hästarna, som vilat lika länge, sämre, vilket gör det svårare att rida.

30 minuter höll vi på, sedan var både Pelle och jag svettiga och vi gav oss. Det är lite skönt att passen blir korta nu, när vi inte har kommit igång ordentligt än.

Benet kändes av lite i traven och i vänstergaloppen när jag fick vikten i ytterstigbygeln, men det kändes ändå bättre än sist.

Efter Pelle var det Bosses tur. Han var lika trött som vanligt på stallgången, men piggnade till när han kom ut och behövde slåss mot blinningarna.

Plötsligt hittade jag balans och rytmkänsla, direkt när jag satte mig i sadeln. Tänk, vilken skillnad det kan vara på häst och häst! När jag travade kändes inte benet av alls, utan hängde fint utmed sidan utan att flaxa.

Även Bosse skötte sig bra, han kändes jättefin att rida. Dock gick han emot vänsterskänkeln stundtals och blev lite vrång, men jag jobbade igenom det och det blev bra. Jag jobbade även lite i galoppen, som gick bättre än på länge. Dock körde han ner huvudet i avsaktningen i vänstervarvet, men det var bättre i högervarvet.

30 minuter blev det även för Bus-hästen och efter det var han rejält svettig. Han fick duscha och njöt av det i fulla drag!
Matte, jag vill ut och åka transport!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar