Sidor

onsdag 4 juli 2012

Kreativ natt!

Jag känner att jag har blivit fullständigt insnöad på det här med sadelkammare just nu. Men det är ju ett projekt som jag har längtat efter att få klart i så många år och vilken hästmänniska drömmer inte om en fantastisk sadelkammare?

Igår kväll somnade jag i ganska god tid, men vaknade till lite lätt när Älsklingen kom och lade sig och konstaterade att jag var hemskt kissnödig. Jag somnade dock om, men vaknade vid midnatt igen och kände att jag bara var tvungen att gå på toa.

Efter det var det helt omöjligt att somna igen. Jag låg och funderade på hur man ska lösa täckeshängare på ett smart sätt. Det finns ju ett otal snygga, praktiska och bra täckeshängare på marknaden, men alla har ett fel; de tar upp för mycket plats och framför allt för mycket väggyta.

Som jag har skrivit här och här, så är ju väggytan i en sadelkammare det som man är i störst behov av då nästan alla grejer förvaras på väggar. Därför tänkte jag mig en annan lösning som inte tar upp någon väggyta. Och i natt kom jag på en mycket bra idé som kort beskrivet innefattar rundstav och takbjälkar. Det kommer att komma mer info om min konstruktion framöver när jag skrider till verket med min plan.

Jag tror att min idé kommer att fungera mycket väl och den kommer även att underlätta torkning av täcken, vilket är viktigt. Efter att jag kommit på detta var jag rädd att jag skulle glömma alltihop om jag somnade så då blev det än mer omöjligt att somna! Jag funderade ett tag på om jag skulle gå upp och skriva ner min idé för att inte glömma den, men till sist somnade jag ändå. Jag ska nog lägga ett block och penna på nattduksbordet för att kunna skriva ner eventuella andra idér som jag funderar över på nätterna.

Tänk om man hade varit så här kreativ alltid och framför allt dagtid...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar