Sidor

onsdag 25 juli 2012

Stel som en pinne

Pelle fick arbeta i paddocken idag. När jag kom ut i stallet hade båda herrarna gått och lagt sig och Pelle tog tid på sig innan han reste sig igen:). Blinningarna bet, en gigantisk broms flög runt huvudena på oss och solen stekte verkligen.

Pelle var inte särskilt engagerad idag. Jag försökte "väcka" honom med övergångar, men det hjälpte föga. I traven var han väldigt stel och orytmisk, men galoppen funkade hyfsat. Att gå i form är inget som Pelle prioriterar och jag slåss inte mot honom när det gäller det. Lätt tygelkontakt och så får han jobba som han trivs med för stunden.

Vi travade över bommar och cavallettin och så travhoppade vi hindren med travbom framför. Det gick bra över första hindret, sedan skulle vi hoppa vattenmattan. Då trodde Pelle att det bodde ett troll i den, för han tog ett jätteskutt och fortsatte studsa efter hindret också. TOKHÄST!

Han fick hoppa det tredje hindret, vilket gick bra innan vi tog vattenmattan igen. Denna gång hoppade han lite lägre, men studsade efter igen. Ganska oskyldigt bus dock, inget man åker i backen av.

Efteråt skrittade vi en runda i sommarhagen (som var JÄTTE-farlig). Jag passade på att kolla så att stängslet satt uppe efter älgarnas besök häromdan och det gjorde det. Antagligen vände de, istället för att springa igenom stängslet. Tacksamt!

Även idag skiner solen, det är vindstilla ute och VARMT! Så himla skönt! Så nu blir det mera SOLA! GÖTT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar