Sidor

söndag 15 juli 2012

Rytm, balans och känsla!

Senast jag red Pelle kändes det som om jag skulle åka av vilken minut som helst. Benen flaxade, hela kroppen var ur balans på något konstigt sätt. Men jag har analyserat ganska mycket när jag har tömkört Pelle för att försöka hitta ett bra sätt att rida honom på, genom att se hur han beter sig utan ryttare.

Idag började jag dagen med att rida Pelle på ridbanan och jag fokuserade på att slappna av i sadeln och hitta ett lugn i kroppen för att kunna rida så avslappnat som möjligt. Det blåste ganska rejält idag, men trots det kändes Pelle mycket lugn.

När jag har tömkört hästarna har jag lagt märke till att de båda två har bra balans i sig själva och därför tänkte jag att jag ska försöka ha så lite kontakt i munnen som möjligt och låta dem balansera upp sig själva.

Det funkade väldigt bra med ridningen idag, vi travade över bommar och över cavallettin på volten och när vi arbetade i galoppen vågade jag mig till att hoppa över den också. Det gick superbra! Jag lät Pelle sköta sig själv och då hittade jag också rytmen, balansen och känslan! Det var så kul att rida! Allt stämde!

Så jag var riktigt nöjd med honom idag och mig själv!Riktigt bra pass! Dessutom verkar alla problem jag haft med benet vara spårlöst borta, så jag hade ingen smärta någonstans, vilket såklart gjorde det mycket enklare att rida. Nu känns det som om jag är på god väg att komma igång med hästarna igen och det känns bra!

1 kommentar:

  1. Kul att det gick så bra :)

    SV: Alla handskar håller alldeles för kort tid. Men efter att ha ridit två hästar så borde man inte se något slitage.
    Har dock ett par kalvskinnshandskar som hittills inte har slitits något :)

    SvaraRadera