Sidor

fredag 27 juli 2012

Deutschland Deutschland über alles!

Klockan 02:00 i natt ringde väckarklockan. Då hade jag precis somnat efter att ha vänt och vridit på mig, puttat på min snarkande sambo och tänkt att jag måste sova eftersom vi skulle upp så tidigt. Anledningen till den tidiga uppstigningen var att vi skulle åka till Tyskland för att handla lite öl och andra alkoholhaltiga drycker.

I bilen var sambon, hans svåger och jag. Det var mörkt och dimmigt till en början, men när vi kom över Hallandsåsen kom ljuset och dimman försvann. Fyra minuter innan färjan till Helsingör gick körde vi ombord. Det blev en fralla på båten innan vi åkte vidare genom Danmark.

För att reta Älsklingen (som blir så irriterad när jag "pratar" danska) ställde vi in GPS:en på danska:). Jag fick översätta. Det var mest "pas op" när det gick lite för fort....

Även färjan till Puttgarden lyckades vi tima några minuter innan avgång och körde på som sista bil. Väl i Tyskland körde vi ner till Burg och Calle Grenz. Det gick ganska snabbt att handla då det inte var så väldans mycket folk i butiken så tidigt och redan halv tio styrde vi kosan hemåt igen.

Det blev lite väntetid på båda färjorna hem, men det rörde sig som mest om 20 minuter så det var helt ok.

Hela dagen kändes dock konstig. Varje gång man tittade på klockan var man förvånad över hur lite den var. Det kändes som det var lunchdags vid 10-tiden osv. Men det bästa med att åka så tidigt var helt klart att vi var hemma hos svågern i Tvååker redan vid halv 4-4 och då hade vi ändå varit inne en vända på Hööks i Halmstad för att jag skulle köpa lite sadelhängare och krokar till sadelkammaren.

Nu är jag rätt mör, men grillen är igång och en potatisgratäng står i ugnen och det ska bli riktigt gott med riktig mat! Sedan lär jag nog somna rätt så snabbt och rätt så gott och vakna utsövd imorgon igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar