Sidor

onsdag 18 juli 2012

Motivation!

Idag kröp tävlingsmänniskan fram i mig igen. Det finns få saker som kan få mig att kämpa som när jag blir omkörd när jag cyklar eller omsprungen när jag springer.Jag ska bara vara först!

Detta kan ju bli ett problem när jag springer lopp, men då försöker jag köra mitt eget race och tänker bort alla människor runt omkring mig för att inte gå in i någon vägg.

Själva tävlingsmomentet är en motivation för mig att fortsätta träna, att känna att jag minsann har starkare ben i uppförsbackarna än någon annan eller att jag kan springa fortare i utförsbackarna. Jag tävlar även mot mig själv och blir på väldigt gott humör om jag märker att jag blir snabbare och starkare.

Andra saker som motiverar mig är kommunlistan på cykla.se och jogg.se där man kan jämföra sig själv mot andra kommuninnevånare. 
Att ligga först på den listan gör varje minut av mjölksyra i benen värt det. När jag idag såg att ag blivit nedputtad till andra plats med någon kilometer var jag ju såklart tvungen att ge mig ut och cykla för att återta förstaplatsen!

På jogg-sidan ligger jag på 24:e plats, men där har jag å andra sidan betydligt större konkurrens, plus att jag inte kunnat springa ordentligt på 2 månader, men jag kommer nog att klättra på den listan också!

Eftersom jag har tränat regelbundet ända sedan årsskiftet så har jag sällan problem med motivation överhuvudtaget. Kroppen kräver oftast att få röra på sig och om jag inte skulle göra något på några dagar så blir jag på fruktansvärt dåligt humör, vilket går över direkt vid fysisk aktivitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar