Sidor

måndag 9 juli 2012

Frisk luft!

Efter cykelturen tog jag på mig arbetskläderna och gick ut i stallet. Jag skruvade fast de OSB-skivor som vi satte upp igår och skrapade lite vitmålad kalk i taket.

Då tak-skrapandet är väldigt jobbigt för axlar, rygg och nacke, höll jag inte på så väldans länge med det, utan gav mig istället på Bosses fönster. Jobbet som ska göras är att ta ut alla gamla rutor och hacka bort gammalt fönsterkitt. Sedan ska rosten skrapas bort med stålborste, behandlas med rostlösningsmedel för att sedan kunna målas med rostskyddsfärg och täckfärg.

Det blir alltså mycket målande i år också. Jag som hatar att måla... Men man får trösta sig med att det blir bra när det är färdigt! Just fönstren är ju inte så stora ytor, så det går ganska snabbt.

När jag höll på som bäst med fönstret började det att regna. Det gick bra en stund och det kommer att gå alldeles utmärkt att måla där även om det regnar, då takskägget tar han om den mesta blötan så att det inte kommer åt fönstret. Men efter ett tag blev takdroppet lite för mycket när jag var tvungen att böja mig lite utåt.

Men nu har Herr Bus i alla fall gott om friskluft!

Det är rätt häftigt att tänka att de där fönstren suttit där sedan stallet bygdes, dvs 1922. De är alltså 90 år gamla och håller än! Rosten är endast ytlig och det finns gott om gods kvar. De kommer säkert att hålla lika länge till nu när de får rostskyddsbehandling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar