Sidor

måndag 29 juli 2019

Varm helg

Vilken helg vi har haft! I fredags hade vi grisfest här hemma, Magnus ägnade hela dagen åt att grilla en hel gris och jag ägnade hela dagen åt att städa huset och att fixa alla tillbehör till grisen. I 30 graders värme.

Men det blev otroligt lyckat! Maten uppskattades av alla gäster och vi satt ute på altanen till klockan 12 då gästerna gick hem. Helt underbart att kunna sitta ute så länge utan att behöva frysa!

Trots att jag tog det rätt lugnt blev lördagen en mycket seg dag för mig. Jag orkade inte ta mig för någonting egentligen. Inte förrän på kvällen då jag gick med Selma och Magnus cyklade med Nelly till grushålan för ett bad. Vi badade också och det var så skönt att svalka sig. Fast när man hade varit i en stund svalkade inte ens vattnet längre...

Selma och jag fortsatte sedan en extra promenad för att vi skulle få röra på oss. Så skönt!

Igår åkte vi till Falkenberg. Först hälsade vi på min mor, sedan åkte vi vidare till Olofsbo där vi hämtade upp Loke och sedan mötte vi upp Elinore och Thor på Kåsa. Det var så fint att bada där! Det var knappt något folk och vattnet var så rent och fräscht. Det enda minuset var att det fanns en hel del brännmaneter. Men de kunde man ju hålla sig undan.

Kåsa

Morfar och busungarna
Vi åkte vidare hem, körde 160 liter vatten till hästarna med fyrhjulingen. Magnus tvättade våra bilar, vi cyklade med hundarna och barnen och badade igen i grushålan, vi åt lite rester från fredagens grisfest och satt ute länge igen. Varmt och skönt även igår!

Idag var det ännu varmare! Magnus och jag tog en runda i stan och gjorde lite ärenden. Sedan åkte vi till Apelviken och mötte upp Elinore och gänget igen. Vi badade återigen två gånger. Helt otroligt, men jag tror att det är första gången jag badar i Apelviken... Jaja, det var i alla fall väldigt fint där också. Inga brännmaneter eller andra maneter. Däremot var det lite väl långgrunt, men det är ju bra när barnen är med. Det var i alla fall så härligt att ligga i solen på stranden. Det var faktiskt riktigt svalt vid vattnet.

Vi åkte hem på eftermiddagen och sedan gav jag mig ut med hästarna. Det kom en åskskur vilket gjorde att värmen blev än mer sträng. Det var så klabbigt ute. Ridbyxorna som brukar ha en förmåga att kasa ner satt på plats eftersom jag var så klabbig under dem.

Jag började med Pelle. Han fick en utmaning att gå i farliga skogen. Vi kom inte ens förbi upplagsplatsen innan Pelle fick spel, vände och sprang ut på vägen. När jag till sist kom av honom var han så spänd och hög över huvudet att jag inte fick över tyglarna över huvudet på honom. Jag tvingade med mig honom upp i skogen. Han traskade på spänt, så spänt. Han var så spänd att han inte ens brydde sig om alla blinningar som satt och bet honom. Tokiga häst!

Efter ett tag, när vi hade tagit oss igenom skogen lugnade han ner sig och kunde beta lite gräs. Till sist kom jag också upp på honom. Jag skrittade en extrarunda runt Kullagården också eftersom jag tyckte att rundan blev lite kort. Han var lite spänd där också, faktiskt. Kanske ska han inte stå i fyra dagar, ens när det är 30 graders värme....

Efter Pelle var det Bosses tur. Det tog en bra stunda att skrapa bort alla jäkla flugägg som han hade fått. Han hade även ett gäng fästingar. Och en tappsko. Så han fick gå med joggingsko på den hoven för att skona den lite grann.

Jag tyckte att han var lite stapplig och hovöm till en början, men det blev bättre efter ett tag. Vi traskade ner i grushålan och tog en kortare runda eftersom det höll på att bli mörkt ute. Vi var tillbaka i stallet vid 22-tiden. Fortfarande var det extremt varmt och klabbigt ute. Men annars en fin kväll. Helt vindstilla och tyst. Ett jäkla liv på syrsorna.

Fin kväll!
När jag ledde ut hästarna i hagen var det nästan så mörkt att jag behövde pannlampa. Klockan var halv elva när jag var tillbaka i stallet och städade upp lite.

Nu ska jag ta en iskall dusch och se ifall det finns någon chans att kunna sova några timmar i värmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar