Sidor

lördag 20 juli 2019

Modiga Pelle!

Ikväll har jag har en härlig stund med mina hästar. Pelle var först ut som vanligt och idag utmanade jag honom rejält. Vi tog vägen in mot Skattagården där han är så himla spänd. Han tittade lite på saker och ting, men jag manade på honom och han valde att lita på mig.

Helt plötsligt kom det en rovfågel flygandes ur en buske. Pelle ryckte till lite lätt och fågeln kom så himla nära, jag kunde ha rört den, så nära var den! Så häftigt! Den flög upp i ett träd och satt där och spanade på oss.

Vi traskade vidare mot Hovgården och Pelle var fortsatt modig. Lite småspänd, men tänkte framåt hela tiden. Han var väldigt framåt och köpte att det var nya vägar som vi utforskade. Jag tror inte att jag har ridit honom på just det här stället för vi fortsatte genom grushålan och ner till Smeas. Det var väldigt igenväxt på den gamla stigen så jag var tvungen att luta mig framåt över Pelle för att inte få grenar i ansiktet. Jag hoppades att han inte skulle vända eller bli rädd för något och det gick hur bra som helst. Han verkade gilla att utforska nya vägar!

Modig Pelle!

Hungrig Pelle!
Det blev en jättehärlig runda! Det är så kul att han är så himla modig just nu och lyssnar på mig när jag ber honom att gå framåt. Jag ska utmana honom lite mer och se ifall han fixar lite längre skogsrundor framöver. Det vore så kul!

Efter Pelle var det Bosses tur. Skritta skulle vi göra. Han fick gå i Skattagårdsskogen och han var väldigt nöjd med det. Till en början var han lite seg i uppförsbacken, men när jag manade på honom skrittade han på bra och tog i. Han ville trava på vissa ställen, men det gick han ju inte! Jag hoppas att det är ett tecken på att han inte har ont längre och jag hoppas att han springer rent när vi är på Slöinge djursjukhus nästa gång!

Pigg Bosse
Det blev en fin runda med honom också och när vi var klara fixade jag vatten till hästarna. De hade druckit ur igen det vatten jag fyllde på i torsdags. De dricker otroligt mycket vatten nu! Jag hade funderingar på att släppa upp dem i övre delen av sommarhagen, men jag vill inte att de ska springa så att Bosse skadar sig igen. Det finns fortfarande gräs i nedre delen om de anstränger sig lite...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar