Sidor

lördag 20 juli 2019

En dag i trädgården

Idag sov jag ovanligt länge och kom inte upp förrän vid nio-snåret. Det var förmodligen välbehövligt efter en tung dag igår med begravning av en kollega och mycket god vän. En kombination av cancer och undermålig vård vad det som tog hans liv.

Idag var det ganska soligt ute och jag tog på mig bikinin och började greja i trädgården. Jag började med mina stackars gurkor som har blivit gula och fula. Jag klippte bort alla döda blad, de gula gurkor som satt på plantorna och sedan band jag upp dem ordentligt. De är ju gröna i ändarna, så det kanske finns en chans att de tar sig. Vi får se hur det går med det!

Mina misshandlade gurkor
Magnus har fått feeling de senaste dagarna och röjt i ladan och på logen och idag åkte den gamla mjölbingen ut. Den har ju bara stått och tagit plats, vi maler ju inget mjöl nu för tiden. Så det blev istället gott om plats där jag hade målarbod när vi renoverade fasaden på huset 2014.

Mjölbingen

Gott om plats
Magnus ska röja det sista böset också. Jag fick ju inte ut det 2014 eftersom där låg en massa bröte i vägen.

När han röjde på logen bar han ut några gjutjärns-utemöbler till köksträdgården. De gör sig jättefint där och idag invigde vi dem med fika. Det var riktigt trevligt att sitta där!

Ny fikaplats

Jag fortsatte i växthuset med att bära ut alla krukor med jordgubbar och hallon. De trivs inte riktigt bra i växthuset, där är ju för varmt. De borde ha kommit ut mycket tidigare, men jag har inte riktigt haft någon trädgårdslust i år förrän nu. Flera jordgubbsplantor hade fått sticklingar så de planterade jag i nya krukor och satte ut.

Jag har ju haft en svart Kallax-hylla i växthuset som har hyst lite olika prylar. Eftersom den inte tål att stå ute så har den säckat ihop och jag bestämde mig för att rensa den på prylar och bära ut den. Det blev faktiskt inte så mycket prylar över, de fick plats i en plastback som jag ställde under planteringsbordet. Det blev så mycket mer plats där inne nu, så skönt!

Gott om plats!
Magnus kom med tips på hur vi skulle få bort allt ogräs vid vår gamla badtunneplats. Köra med högtryckstvätten. Det visade sig vara en fantastisk idé! Det var bara till att köra bort det och allting blev så rent och fint!

Rent , fint och ogräsfritt!

Förbrukad Kallax-hylla framför växthuset
Det blev en heldag i trädgården och det var fantastiskt härligt. Det är något terapeutiskt över att gå och rensa ogräs, klippa rosor som växt åt alla håll och kanter, rensa upp och göra fint. Få ha fingrarna i jorden. Plantera. Jag mår fantastiskt bra när jag får hålla på i trädgården faktiskt. Jag borde göra det mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar