Sidor

söndag 21 juli 2019

Pelle skogshäst!

Det har varit lite regnigt till och från idag och när jag kom ut till hästarna i eftermiddags var det uppehåll även om det hängde en del mörka moln runt omkring oss.

Men jag gav mig iväg med Pelle och det var varmt ute, men lite blåst som svalkade lite grann i alla fall. Även idag utmanade jag honom på en runda som jag inte tror att jag någonsin har ridit med honom tidigare.

Vi skrittade en väg upp i skogen. Det gick bra, han var lite småspänd, men lyssnade framåt hela vägen ända tills vi var uppe på kullen och han fick syn på fladdrande plast och några kreatur. Då vände han. Jag satt av och ledde fram honom till "farligheterna". Han tyckte att det var jätteläskigt, men sedan kunde vi gå vidare lugnt och fint.

Jag fick vänta ett tag innan jag hittade en stubbe som var lämplig att sitta upp ifrån. Han hade lugnat ner sig bra och gick och spanade lite, men han ville trava, så det fick han göra. Han hade bra framåtbjudning hela vägen och det blev faktiskt en riktigt trevlig runda idag också.

Jag tror minsann att Pelle börjar gilla skogen. Han är betydligt mer lättövertalad nu i alla fall och går fram så gott som överallt. Det är så kul!

Det blev en ganska lång runda, vi var ute över en timme och det var ju en bra söndagsrunda för honom. Det blev mestadels skritt, men även lite kortare travpass. Här kommer några Pelle-faces:












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar