Sidor

tisdag 16 juli 2019

Morgonrull

Idag vaknade jag klockan sex av att Magnus snarkade och när jag såg solstrålar sippra in genom sovrumsdörren blev jag klarvaken. Jag lyssnade efter om det blåste, men det var svårt att höra pga snarkandet:).

Jag gick upp, konstaterade att det var vindstilla och bestämde mig för att ta en runda med rullskidorna. Det var ju ett tag sedan nu. Jag vet inte riktigt varför det inte har blivit av, jag älskar ju rullskidträningen eftersom den kräver lite andra muskler än löpningen. Men idag kom jag alltså äntligen iväg.

06:44 startade mitt pass och det var helt underbart ute! Jag hade shorts och linne och det kändes lite svalt till en början, men jag fick snabbt upp temperaturen. Jag rullade först Linnarpsvägen ut mot Tvååkersvägen. Fick lite ny asfalt, det är alltid trevligt, det rullar ju lättare då. Dessutom så har vägen blivit jämnare på flera ställen där den tidigare lutade så mycket ner mot diket att jag var tvungen att köra mitt i vägen för att inte välta ner i diket.

Jag körde vidare in vid Källäng och sedan runt så att jag kom ut på Tvååkersvägen igen. Kände mig lite ringrostig och osäker i nedförsluten, men efter ett tag skärpte jag till mig och körde på.

Det var rätt lugnt med trafik vid den tiden på morgonen så det var skönt också. Efter ca halva rundan försvann solen och de gråa molnen kom tillbaka, men det var ingenting jag bekymrade mig om. Jag fick inte ens motvind åt något håll. Jag trodde att jag hade medvind till en början då det kändes så lätt, men det var lika mycket "vind" hela vägen, mest fartvind. Så härligt! Så gött att ta tillvara på sådana här morgnar!

Jag fick massor av energi av denna start på dagen, det är en så härlig känsla! När dagen startar såhär vet jag att det blir bra hålligång hela dagen. Och det gillar jag skarpt!

Mina fina rullisar på kass asfalt

Dagens runda

Min Garminklocka håller ju på och skickar lite meddelanden emellanåt baserad på statistik osv. Idag konstaterade den att jag borde "balansera" hur mycket jag går uppför och nedför... Enligt den så har jag alltså kommit längre ner på en vecka än upp, vilket inte är logiskt eftersom jag befinner mig på samma plats som för en vecka sedan. Det är lite roligt faktiskt. Men jag är lite besviken på att logiken inte håller. Det är ju fysiskt omöjligt att jag inte går lika mycket uppför som nedför när jag befinner mig på samma höjd. Och jag vet inte hur jag ska kunna "balansera". För det betyder ju att jag ska gå mer uppför, men hur ska jag då komma ner igen? För jag har ju inte åkt hiss någonstans den senaste veckan. Och när jag går eller springer mina rundor så startar jag ju på samma plats som jag avslutar. Nej, jag får inte ihop det, Garmin!

Dagens ologiska insight


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar