Sidor

lördag 13 juli 2019

Hästmorgon

Ja, nu är det så äntligen semester! Ett år sedan sist! Eller förresten, jag hade ju ledigt fyra veckor över jul också... Men det är i alla fall ett år sedan det var sommarsemester.

Igår firade Magnus och jag in semestern med ett glas champagne framför TV:n när Peder Fredricsson van Falsterbo Grand Prix. Så kul! Vi grillade oxfilé och sedan blev det ett avsnitt av Babylon Berlin innan jag somnade gott.

Skål för semester och för Peder!
Jag ställde klockan på halv sex för jag ville hinna rida innan värmen kom idag och när klockan ringde kände jag mig pigg, konstigt nog, det brukar jag inte göra när den ringer och jag ska till jobbet:).

Jag hade lite att fixa med, lite tvätt och annat så klockan hann bli sju innan jag satt på Pelles rygg. Han fick ta en runda runt Mute och var till en början lite lat och jag fick driva på honom för att han skulle gå i någorlunda skritt.

När vi kom ner till gärdena travade han på gärdesvägen och sedan vidare på en gräsåker. Han var jättefin och pigg i traven, så kul! Jag känner verkligen att det går framåt med honom, gammelhästen!

På vägen hem galopperade vi upp för en grusbacke och det tyckte han var superkul och blev väldigt framåt. Men när vi saktade av insåg han att det var jobbigt och han flåsade ordentligt. Men när jag kortade tyglarna på gräsvägen någon minut senare travade han på friskt och fräscht igen. Han är så fin nu!

Fin-Pelle!

Dagens runda
Styngflugorna har tydligen kommit nu och både Pelle och Bosse hade flugägg på sig. Pelle på frambenen, Bosse på frambenen och resten av kroppen... Jag är så glad att jag äntligen efter så många år som hästägare har kommit på det bästa vapnet mot de jäkla äggen, nämligen ögonbrynskniv!

Det är så effektivt och lätt att få bort dem med ögonbrynskniven, det blir inte ett ägg kvar! Tidigare har jag provat pimpsten och annat och det har alltid slutat med att jag har plockat dem förhand med naglarna, ett jäkla jobb!

Ögonbrynskniv och flugägg
Bosse verkade tycka att det var mysigt att få bort flugäggen så han somnade nästan när jag pillade med det. När vi kom ut var han först lite slö även han, men efter ett tag skrittade han på. Vi tog vägen mot Ryen och det fick bli en vändrunda. Alla rundor häromkring är ju för långa för att skritta med honom nu.

Planen var 40 minuter skritt så jag vände efter ca 20 minuter. Vi passerade hästar i flera omgångar och även ett gäng ardennerhästar. De hästarna är ju stora på ett annat sätt än Bosse. Deras huvuden är gigantiska och de är så grova! Rätt häftiga! Det var en som förföljde oss lite grann, men Bosse tog det med ro.

Han var lite tveksam några gånger och ville inte gå, men så snart vi vände hemåt traskade han på med bra driv. Märkligt att det alltid ska gå snabbare hem... Det blev ändå en bra runda, vi hann ungefär 3,5 km på 40 minuter. Han verkar i alla fall trivas med att få komma ut igen så det är kul att få göra det. När vi ska till Slöinge nästa gång för mer shockwave ska jag kolla när vi får börja trava. Veterinären sa något om det sist, men jag har glömt för jag var så glad över att jag fick rida att jag slutade lyssna...

Bosse på skrittur
Nu ska jag fortsätta den härliga semestern med sol på altanen. Ska bli så skönt! Älskar att ligga i solen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar