Sidor

tisdag 30 juli 2019

Stallstädning

Idag har det regnat och temperaturen har sjunkit till 15-18 grader. Jag var lite seg till en början, har inte sovit jättebra då det var så fruktansvärt varmt i sovrummet.

Men efter lite frukost och lite ärenden som skulle fixas fick jag feeling och gick ut i stallet. Äntligen skulle jag ta tag i att göra rent boxarna med högtryckstvätten!

Jag började i Pelles box. Började med väggarna och lät spånet ligga kvar, tänkte att det kommer att suga upp överflödigt vatten. Det funkade rätt bra faktiskt, dock var det viktigt att inte låta spånet yra upp på väggarna igen...

Pelles och Bosses boxar är lite hopplösa fall. År av bajsande på väggarna gör att det inte går att få rent helt enkelt. Men det blev i alla fall lite fräschare än innan. Jag spolade även ur gästboxarna och den ena av dem var inte heller så fräsch. Men där gick det att göra golvet väldigt rent och fint i alla fall!

Jag tog ur allt spån ur boxarna när jag var klar med väggarna och sedan började jag att spola vattnet så att det rann ut. Jag har ju inga golvbrunnar i stallet. De sätter ändå igen, så jag tycker inte att det är någon idé att ha det. Det är ju inte jätteofta jag spolar ur stallet på det viset, så då går det an att sopa ur vattnet.

Det tog halva dagen att få rent allting, men det blev jäkligt bra. Känns fräscht och fint! Det blåser en hel del så det kommer nog att torka ur bra under natten.

Högtryckstvättning

Klart!
Det blev inte aktuellt att rida ikväll då det började regna igen när jag var klar i stallet. Däremot gick jag upp i hagen för att se om jag kunde hitta Bosses sko. Men det var lönlöst. Det är ju så himla långt gräs så jag måste gå på skon för att kunna hitta den.

Däremot lyckades jag skrämma skiten ur stackars Bosse som for iväg när jag kom upp för kanten där han stod. Jag fick gå ner till dem dit de hade flytt, men de var rätt spooky båda två. Vet inte om det var det svalare och blåsigare vädret eller om det är vildsvin i faggorna som har skrämt dem. Upprörda var de i alla fall!

Två skraja hästar
När jag var klar med hästarna tog jag en dusch och sedan kom jag på att jag behövde duscha vovvarna då de ska till veterinären imorgon och vaccineras. Då behöver de vara lite fräscha och lukta gott! Det finns få saker som de tycker är så dumt som att bli duschade! Det går an att bara i sjöar osv, men duschen, den är inte OK!

Badkruka nr 1

Badkruka nr 2
De blev i alla fall rena och fina, men jag blev nog nästan lika blöt som de där hundarna... jag var helt dränkt från mitten på låren och ner. Skorna var helt fulla med vatten... Jaja, det får jag väl stå ut med!

Den ofrivilliga badaren....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar