Sidor

fredag 5 juli 2019

Fastefredag!

Ännu en fastefredag. Det är verkligen så gött att fasta! Efter jobbet körde jag till Lillegårdens kött och köpte lite kött, ägg och jordgubbar innan jag for hem och ägnade mig åt mina hästar. Igår var det storm och regn så då förmådde jag mig inte att ge mig ut med dem, utan de fick vänta tills idag istället och det var helt rätt beslut.

Pelle fick komma ut först. Det blåste rätt bra, men solen sken och det var rätt behagligt ute. Pelle var lite slö till en början i skritten och jag fick mana på honom för att han skulle gå framåt. Men så snart jag tog tyglarna skulle han trava. I otakt...

Vi traskade bort förbi Kullagården och sedan Hulegården och Lunden. Därefter ville Pelle gå åt Linnarpshållet så det fick han. Han travade lite, men i otakt så det var inte så lätt att rida lätt när det inte fanns någon takt.

Men han var lugn och fin hela vägen och det var i alla fall skönt. Det var ju bara så kul att rida honom!

Utsikt från Pelles rygg!
Efter Pelle fick Bosse komma ut på promenad. 25 minuter idag och det kom inte en enda attack. Duktig kille! Han traskade på hela vägen och var riktigt fin!

När jag var klar släppte jag grabbarna i den lilla hagen bakom garaget. Där har gräset växt upp igen så de behöver beta lite. Jag ska passa på att ta bort all tillfällig stängsling i sommarhagen och låta hästarna gå i hela nedre delen då Bosse verkar ha läkt sin skada. De springer inte så mycket ändå så det är nog ingen fara att de får gå där. Det beror lite på vad han visar när vi gör återbesök på Slöinge till veckan. Hoppas ju på att han har läkt sin skada nu!

När jag var klar med hästarna fixade jag lite mat, Magnus kom hem och vi grillade. Jag tog ut vovvarna så att de fick sitta med oss i växthuset. Det är första gången i år som vi sitter i växthuset och det var jättemysigt! Det var inte jättevarmt ute, men rätt skönt inne i växthuset så det var perfekt att sitta där!

Selma koncentrerad, Nelly lugn
När jag släppte in hundarna i hundgården igen tog jag några bilder på en nöjd Bosse som gick och betade i hagen...

Bosse

Min fina kille!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar