Sidor

måndag 22 juli 2019

Sista shockwave-behandlingen

Idag var det dags för sista shockwavebehandlingen för Bosse. Ner till Slöinge igen. Men innan det började jag dagen med att gå en runda med vovvarna. Vi tog en tur runt Mute. Vi var ute ca en timme. Det var molnigt och inte så varmt, men ganska behagligt. Det blev en fin runda i alla fall och hundarna verkade nöjda.

På promenad
Magnus följde med idag, det var rätt skönt att ha chaufför med sig och hjälp ifall det skulle behövas. Bosse var väldigt lättlastade hemma idag. Han gick rakt in på andra försöket, så det var ju väldigt smidigt.

Vi kom ner i väldigt god tid, men som tur var så kunde veterinären hjälpa oss med en gång. Jag bad honom titta på Bosse när vi sprang på gången efter gårdagens film då jag inte kunde se någon hälta. Men idag hörde jag den. Och veterinären sa samma sak, han kunde inte se hältan, men höra den. Den är lite diffus, men han drämmer i vänster ben mer än höger och avlastar därmed högerbenet.

Bosse var riktigt snäll att springa med idag. men så hade jag också med mig pisken så att jag hade något att reglera honom med och då skötte han sig.

Han fick lite lugnande och sedan sin stötvågsbehandling och allting gick hur bra som helst. Han blev jättetrött av det lugnande medlet och jag gick ett varv med honom innan jag försökte lasta honom. Han ställde sig på luckan och då droppade den från snoppen, så jag gick och ställde honom i longervolten för att låta honom kissa, men det skulle han minsann inte göra. Så vi försökte lasta honom igen och han gick på direkt.

När vi körde hem stannade vi till vid kiosken i Tvååker då Magnus var hungrig. Jag passade på att ge Bosse lite av det hö som han hade släppt ner på golvet i transporten, men han såg fortfarande trött ut:)

Trötthästen
När v kom hem ställde jag in honom i boxen och det första han gjorde var att kissa. I flera minuter. Stackaren! Jag bestämde mig för att släppa hästarna i Hästabacken, den övre delen av sommarhagen då de har betat av ordentligt i den nedre delen. Jag körde dit vatten i mjölkkannor med hjälp av sexhjulingen. Rätt smidigt ändå att fylla vattenbaljorna med mjölkkannor från flaket.

Jag gick därefter ut med hästarna och ledde dem till deras "nya" hage. De var så nöjda över att få ny hage! De betade en liten stund och sedan travade de iväg i lite måttlig hastighet och sprang upp på den övre delen. Jag höll tummarna för att Bosses skor skulle sitta kvar och att han inte skulle springa upp skadan igen.

Glada hästar på nytt bete


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar