Sidor

måndag 15 juli 2019

Shockwave-behandling #2

Idag var det dags för andra behandlingen med shockwave för Bosse. Morgonen startade slött och jag låg och drog mig ända till halv tio. Jag vet inte när det hände senast, men det var i alla fall väldigt skönt att sova lite längre.

Vi åt frukost och sedan gick jag ut och grejade lite. Tog in hästarna i god tid. Ville åka vid halv två och visste ju inte ifall det skulle gå att lasta herr Bus idag med tanke på att det tog 45 minuter senast när vi skulle hem från Slöinge.

Jag hade god tid på mig att göra i ordning honom. Jag borstade honom ordentligt, rensade ur näsborrarna som var lite snoriga och han var strålande blank när jag gick ut för att lasta honom.

Den här gången hade jag det tjocka repet till hands. Först försökte jag att gå in med honom, det gick inte. Sedan försökte jag få honom att gå in själv. Jag gick på honom lite hårdare idag och försökte få honom att gå fram för repet. 15 minuter tog det, sedan gick han faktiskt på själv. Så duktig kille!

Eftersom jag var ute i så god tid fick han stå i släpet och äta hö innan jag gav mig iväg. Jag valde att köra 153:an ut till E6:an för att vägen mellan Rolfstorp och Tvååker är så förbaskat ojämn. Men idag insåg jag att det är med livet som insats som man kör i 80 på E6:an där det är 120 och alla människor har så förbaskat bråttom! Det är otroligt mycket trafik nu såhär i semestertider och det är ca 5 meter mellan bilarna eftersom de har så jäkla bråttom. Händer det något så smäller det direkt.

Jag blev omkörd av lastbilar och andra personbilar med släp och husvagnar. Ett tyskt ekipage med husvagn körde in så snävt framför mig att han höll på att klippa min bil med husvagnen. Jäkla idiot! Det är verkligen inte kul att köra där med min dyrbara last där bak i släpet!

Vi kom ner i god tid och vi anmälde oss. Det visade sig att veterinären var försenad pga ett akut kolikfall som hade kommit emellan, så vi fick vänta nästan en timme innan vi fick träffa veterinären. Bosse var lite upprörd och snodde runt i boxen.

Däremot stod han väldigt snällt kvar i släpet när jag plockade bort bajset innan jag lastade ut honom, då rörde han inte en min!

Lugn kille

Spanar lite
Nästan en timme efter bokad tid fick vi så komma in på behandlingsrummet. Först sprang jag med honom på gången och veterinären konstaterade att han fortfarande är halt, såg ut ungefär som förra veckan. Innan han är halt kan jag såklart inte sätta igång honom ordentligt utan det är fortsatt skritt i max 45 minuter som gäller.

Han fick lite lugnande och sedan behandling och sedan var det dags att lasta. Eftersom han var lite trött gick jag ett varv med honom vid ridhuset innan jag försökte få in honom i släpet. Han gick in på andra försöket, hela vägen in och stod kvar. Så duktig! Skönt när det går så lätt!

Sedan var det bara till att betala och åka hem. Den här gången tog jag gamla E6:an hem och slapp alla idioter. Det var en del trafik på den vägen också, men inte alls samma hets och inte lika mycket, så det kändes väldigt mycket tryggare! Det har ju varit en del olyckor den senaste tiden med bilar och lastbilar som har kört in i hästsläp med tråkiga konsekvenser....

Nu blir det sista behandlingen nästa vecka sedan får vi avvakta att hältan försvinner och SEN får vi sätta igång på riktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar