Sidor

söndag 21 juli 2019

Långpass-söndag!

Idag vaknade jag upp till en något svalare dag än den senaste tiden. Det hade regnat några millimeter, långt ifrån vad SMHI hade lovat, men i alla fall lite regn och det behövs ju nu.

Jag tog på mig löparkläder och hämtade vovvarna. Här skulle springas långpass. Eller i alla fall längre än vad jag brukar springa. Jag hade bestämt mig för att springa runt Ya-sjön, en runda som är någonstans runt 12-13 km.

Vi sprang iväg och när vi kommit några hundra meter började det att regna rätt rejält så jag blev helt dränkt. Fördelen var att det fanns vattenpölar överallt för hundarna att springa och dricka i, vilket gjorde att de inte behövde bada någonstans extra.

Det kändes bra att springa. Det var lätt i den svalare luften och det rullade på bra. I Flähultsbacken gick jag eftersom den är såpass brant och det sliter mer än gör nytta just nu att kämpa på i uppförsbackar.

När vi sedan sprang in på Ya-sjöstigen blev det väldigt tekniskt med rötter och stenar. Lite nedförslut också då jag saktade in hundarna för att inte behöva springa omkull. Längre fram blev det bättre när det blev en bred och fin väg igen.

Vi fortsatte runt sjön och sedan hemåt längs banvallen. När klockan slog 1 mil, vilket var den sträcka jag hade tänkt att jag skulle springa, ville benen springa lite till så jag ökade målet till 11 km. Efter några 100 meter kändes det plötsligt jobbigt och stolpigt att springa, men jag hade ju bestämt mig så jag fortsatte och precis vid 11 km började en nedförsbacke så jag slutade springa vid 11,2 km och kände mig jättenöjd!

Det känns som jag börjar komma tillbaka till löpningen lite mer ordentligt nu och det är jättekul! Som jag har saknat de där långpass-söndagarna med vovvarna. Sen är klart att jämfört med när jag tränade för Lidingöloppet och sprang 27 km på mina långpass så är ju detta ett kort pass. Men just nu är mina rundor mellan 5 och 8 kilometer och då bli 11 rätt långt. Men det kändes bra att springa långt och kul var det! Så det får bli mer av den varan framöver!

Dagens löparsällskap i regnet

Dagens runda
Det roliga är också att Nelly nu hänger på bra på våra rundor. Hennes kondition har blivit väldigt mycket bättre och hon orkar mer och mer trots sin tjocka päls. Hon kommer att vara i finfin form när jakten drar igång i höst!

En skillnad när det gäller långpass är ju att jag numera springer innan jag äter och inte tvärtom som jag gjorde förut. Då jag levde på kolhydrater och var livrädd för att "gå tom". Ja, herregud så ont jag hade i min stackars mage som ständigt var full av mat! Det är så skönt att springa med tom mage. Jag tänker egentligen inte på att jag är hungrig förrän jag kommer hem och duschar. Men det är gott med frukost efteråt i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar