Sidor

torsdag 25 juli 2019

Kvällsritt på islänning

Som om det inte vore nog med hästar för denna dag har jag nu tillbringat kvällen tillsammans med min gamla hyresgäst på Anettes tölteria, ett turridningsställe inte så långt hemifrån. Typ andra sidan 153:an.

Det var varmt när vi gjorde i ordning hästarna, men när vi kom ut var det faktiskt helt ok. Lite vind som svalkade.

Jag fick en fin liten fux som heter Venus. Verkligen en jättemysig häst som gillade lite mer fart. Vi fick gå sist så vi kunde rida ikapp emellanåt och få lite mer fart:).

Kvällens riddjur Venus

Kristins häst

Utsikt från Venus rygg

Sist i ledet

Det blev en härlig tur, kanske att jag hade önskat mer fart, men hästarna var ju väldigt varma, så de kämpade på rätt bra i värmen ändå.

Sadlarna hade enorma knästöd och satte verkligen fast mig i sadeln. När vi precis hade kommit iväg fick jag kramp i den högra höften och det kändes som om den skulle gå ur led, men efter ett tag gick det över och jag kunde slappna av. Jag hittade rätt läge efter ett tag.

Venus hade jättefin tölt och för första gången i mitt liv har jag ridit flygande pass. Jäklar vad snabb hon var i passen! Så kul! Hon bara sprang iväg!

Det blev en fin tur på snurriga grusvägar och stigar och jag hade för en gångs skull jäkligt svårt att förstå var vi befann oss, men jag kände ju igen min när vi kom tillbaka till ställen som vi hade ridit på tidigare. Ca 1,5 timme var vi ute och det var rätt lagom. Jag blev rätt mör i mina höfter, men kul var det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar