Sidor

tisdag 9 juli 2019

Stort framsteg!

Detta är en dag som verkligen har varit helt fantastisk, frånsett att det på ett vis är en mycket sorglig dag. Idag skulle nämligen en tjej ha fyllt 17 år om hon inte hade blivit dödad i en bussolycka som aldrig borde ha skett. Livet är för jävligt ibland!

På jobbet kände jag först att veckan var lite förstörd eftersom det inte blev mycket jobbat igår pga besöket på djursjukhuset som tog längre tid än tänkt. Men efter ett tag kom jag igång och helt plötsligt hade jag klarat av mer än hälften på min ovanligt långa todo-list.

Jag hade ju saker att se fram emot till kvällen då jag äntligen, efter två månaders uppehåll skulle få lägga sadel på Bosse och skritta honom uppsuttet. Innan jag visste ordet av var klockan slagen för att gå hem.

På vägen hem hämtade jag ett paket från Mountain horse, ett par leggings av modellen Renown som jag beställde häromdan (mycket snabb leverans!). Jag köpte ett par nya ridskor från dem tidigare i våras då mina gamla håller på att falla i bitar och jag beställde även ett par leggings av en annan modell. Jag fick dock bara skorna och sedan har jag för mig att jag fick besked om att det skulle komma leggings som hörde till de nya skorna. Men det kom aldrig ut några sådana och när jag frågade om vilka leggings som passade blev jag tipsad om de här.

De var fina, men kanske egentligen inte passade så bra till skorna då de är blanka och leggingsen matta. Men det funkade ok ändå. De satt mycket bra så jag var nöjd med passformen. Dock ska dragkedjan dras nedifrån foten istället för från vaden som på de gamla, vilket är lite jobbigt att få till, men det gick bra ändå.

Jag har funderat på ifall jag också behöver köpa nya stigbygelplattor, då jag har plattor som är spårade efter de gamla skorna, men det funkade kanon med de nya skorna. Gött!

När jag kom ut i hagen stod hästarna för en gångs skull vid grinden så jag behövde inte gå långt för att hämta dem. De såg rätt förväntansfulla ut.

Bästa killarna!
Pelle fick komma ut först på tur. Jag red honom runt Obbhult och Linnarp. Han var lite slö i skritten till en början och jag fick mana på honom, men efter ett tag blev det lite bättre. Vid grushålan upptäckte han något som var konstigt, men reagerade endast genom att trava lite lätt framåt. Så han blev inte hysterisk tack och lov.

Vidare travade vi när vi kom in på grusvägarna och idag travade han rent och fint. Inte ett orent steg! Så duktig kille!

Vid ett ställe blev vi attackerade av en skock kreatur som sprang rakt emot stängslet. Lite oklart ifall de skulle stanna kvar innanför det läskigt låga stängslet, men det gjorde de. Puh! Pelle hanterade det hela lugnt och fint och traskade modigt förbi de läskiga djuren.

Det blev en mycket trevlig runda idag också. Han är verkligen på bra humör just nu och det känns bättre och bättre att rida honom! Så kul!

Härliga Pelle!
Efter Pelle var det så äntligen dags för Bosse att bli iordningjord och sadlad. Han fick nosa lite på sin nya sadel och var till en början lika sur som vanligt när jag sadlar honom. Men när jag hade lagt på sadel, schabrak och padd och rättat till allt åkte plötsligt öronen framåt och han reagerade inte när jag spände sadelgjorden. Det är första gången någonsin som han inte har reagerat negativt på sadelgjordsspänning! Tänk vad en rätt tillpassad sadel kan göra!

Sadlad och glad!
Han var så himla positiv idag och om han var verrückt igår så var han helt wunderbar idag!

Jag satt upp på honom och det var en helt underbar känsla att få sitta på hans rygg igen. Dessutom i en sadel som sätter mig i rätt position. Vi skrittade iväg och Bosse var positiv och framåt. Kanske lite stel jämfört med hur han brukade skritta innan han blev skadad.

Spetsade öron hela vägen
Rundan vi tog idag har tagit närmare en halvtimme att gå tidigare, men när jag red tog den endast strax över 20 minuter. Det är alltså betydligt mer effektivt att rida honom.

Jag är så så glad över detta! Nu kan jag rida honom i hästens viktigaste gångart, skritten. Nu kan vi börja bygga upp oss igen lite mer på riktigt. Jag skulle enligt veterinären ta det lite lugnare idag efter shockwave-behandlingen då den kan ha smärtstillande effekt även idag, så egentligen var det bra att det blev en kortare runda.

Planen är att öka på antalet minuter upp till 30 igen, men även antalet pass. Men först blir det fyra pass denna vecka och sedan kan det bli mer nästa. Så kul att vara igång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar