Sidor

lördag 14 mars 2020

Storm och sol

Vilken vecka! I torsdags var det ett sådant fruktansvärt väder! När vi skulle äta lunch vid 11 blåste det så mycket att vi ett tag trodde att hela kontorsbyggnaden skulle blåsa iväg! Vi sitter ju ca 50 meter från havet och vi såg det komma närmare och närmare. Vi blev beordrade att stanna inne tills vinden hade mojnat, så klockan hann bli närmare halv fem innan jag vågade mig ut och gå hem.

Kvällens träning med Pelle blev såklart inställd och jag fick ännu en kväll i vila denna vecka. Igår hade jag en väldigt intensiv jobbdag hemifrån. Coronaviruset och framför allt oron kring det skapar oerhört mycket arbete. Mycket information som ska tas till och spridas vidare.

Men även igår var det rätt tråkigt väder. Regn och snö om vartannat i princip hela dagen. Det var först vid femtiden då jag skulle ta in hästarna som det hade lugnat ner sig och började klarna upp.

När jag var klar med hästarna tog jag med mig vovvarna in. Det tyckte de var så så mysigt! Även om Nelly tyckte att det var lite väl varmt inne. Hon låg mest och flämtade i sin björnpäls. Men de var väldigt gosiga och mysiga!

Mysvovve!

Grånosen:)
I morse vaknade jag strax innan kl sju och insåg att solen sken. När jag drog upp rullgardinen fick jag se en klarblå himmel och en sol som var på väg upp. Så underbart! Det ger mig så otroligt mycket energi att bara få se sol! Det var ju bra längesedan det sammanföll med en ledig dag!

Jag stack ut till hästarna, gav dem mat och gick ut i hagen med höet. Njöt av solskenet och tystnaden. Helt underbart!

Hästarna hade bajsat exemplariskt vid boxväggarna så det var väldigt lättmockat. Så det gick snabbt och smidigt.

Duktiga killar!
Efter att ha ätit frukost tog jag på mig träningskläder och gick ut till hundarna för att gå en långrunda. Så underbart att komma ut i solen! Hundarna var pigga och glada såklart!

Det är ju bara så synd att de inte får gå lösa nu när det är hundförbud, men det är ändå härligt att vara ute med dem! I två timmar var vi ute och gick i skog och mark.

Backe upp

Backe ner

Träd över väg 1

Träd över väg 2
Vi fick se lite spår efter torsdagens storm som kallas Laura. Några nedfallna träd här och där. Men ändå oväntat lite med tanke på hur det blåste. Ute där jag satt var det uppe runt 35 m/s, men det kan ju ha varit något lugnare här inne i skogen.

Nu sitter jag och laddar min Pixio robotkamera och hoppas att tekniken är med mig idag. Båda hästarna ska få tvättade ben nu när solen skiner och sedan ska Bosse få ett pass i paddocken och Pelle ska få en uteritt. Förhoppningsvis ska jag träna med honom imorgon så han får gå lite lugnt idag, även om det blir en längre runda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar