Sidor

måndag 2 mars 2020

Solig måndag!

Men det är väl så jäkla typiskt att så fort det blir måndag och jag ska jobba så skingras molnen och solen börjar lysa. Jaja, jag får väl vara glad över att solen lyser i alla fall. Och att kvällarna nu är såpass långa att jag gott och väl hinner med att få lite solljus även efter jobbet.

Som vanligt fastar jag idag och när jag kom hem tog jag in hästarna innan jag gav mig ut på en härlig löprunda med vovvarna. Trots att det var samma temperatur som det har varit sedan i december, ca 4 plusgrader så kändes det så mycket varmare. Jag tog inte på mig några långkallingar, utan hade bara flossade vintertights. Jag fick knäppa upp både den långärmade tröjan och den lätta ytterjackan samt dra ner pannbandet. Även vantarna åkte av. Så härligt!

Även idag kändes det lätt och bra att springa på fastande mage. Det är så skönt att det inte finns något i magen som kan skvalpa runt och energinivån var riktigt hög idag. Troligtvis en kombination av fasta och sol.

Vi sprang favoritrundan idag och avslutade efter sju kilometer. Jag lyckades hålla ett medeltempo på 5:55 trots att båda vovvarna stannade flera gånger för kiss- och bajspauser. Så jag känner mig väldigt nöjd med det. Men det bästa är förstås att inte höften gnäller, så jäkla skönt! Nu ska jag försöka utöka mina löprundor så att jag snart är uppe på milen igen. Sju km kändes rätt kort idag!

Ut på tur!

Solen i ögonen

Dagens runda
När vi hade sprungit klart tände jag i pannan och sedan fixade jag lite mat. Jag åt rätt sent igår så fastan blev bara knappt 23 timmar. Men jag var tvungen att äta eftersom vi skulle hämta hö när Magnus kom hem.

Snällt nog lastade han höet själv så jag behövde bara bära in det i stallet. Ett andra träningspass som tog ca 45 minuter inklusive sopning av golv. Ca 1500 kg hö var det så det var ju några kilo att släpa och packa. Men sedan räcker det ju drygt en månad så vi behöver förhoppningsvis bara hämta en gång till denna säsong.

Tre lager insläpat

Allt insläpat

Sopat och klart
Nu lär jag inte få några problem med att somna i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar