Sidor

söndag 22 mars 2020

Status Bosses hälta

I torsdags var senaste gången jag såg Bosse halta när han kom in från hagen. I fredags påbörjade jag en kur med Metacam och idag bestämde jag mig för att rida en kort skrittrunda. Det går ju inte att leda honom någon längre stund innan han ska börja krångla och longering är ingenting som funkar särskilt bra heller.

Så därför beslöt jag mig för att rida honom och om han skulle halta skulle jag givetvis vända hemåt igen.

Vi kom ut i solen och eftersom jag blev varm när jag eldade gräs lyckades jag ta på mig för lite kläder för hästryggen. Vinterridbrallor, men inga långkallingar gjorde det hela till en kall upplevelse.

Men vad gjorde det, Bosse visade ingen hälta! Han var superpigg och ville bara trava hela tiden. Jag lät honom trava på ett ställe och där sprang han helt rent till min stora glädje!

Jag har nu tagit för vana att känna på hans framben varje morgon och varje kväll när jag tar in honom. Och det har inte skett någon förändring. Jag har inte varit helt säker på hur de ska kännas heller, men när jag jämförde med Pelles framben kändes de likadana som Bosses. Så han kanske aldrig har haft någon skada på baksidan av skenbenet. Jag vet ärligt talat inte. Det är så svårt när det inte finns några tydliga svullnader eller varma partier!

Men jag är i alla fall otroligt glad över att han känns fräsch! Jag hoppas nu bara att det inte bara är tack vare Metacamen som han är fräsch. Men när han hade sin senskada bak blev han ju inte ohalt av Metacamen, så jag hoppas att det här håller i sig framöver!

Han var i alla fall jättemysig att rida, han fick en kortare runda i skogen och han var så pigg och framåt och positiv!

Pigg-hästen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar