Sidor

lördag 7 mars 2020

Lördag med uppehåll

Vilken fin lördag vi har haft! Även om det har varit rätt kyligt, några plusgrader men en vind som blåst väldigt snålt så har det varit så mycket bättre än föregående fyra helger på raken med storm och regn.

På förmiddagen fixade jag lite i trädgården medans hundarna var ute och busade. Magnus och jag bar också lite brännbara grejer från källaren och satte eld på det. Sedan mockade jag lite i sommarhagen Så jäkla blött dock så det var rätt svårt att få ihop alla bajshögar.

Bus-hund!

Grabbarna tittade intresserat på när Magnus eldade
På eftermiddagen kom solen fram på riktigt och jag gick ut för att rida hästarna. Pelle var först ut och han fick gå en runda runt Obbhult. Han var lugn till en början, men sedan drog han på lite för att jag inte skulle hitta på någon annan runda som han inte ville gå...

Soligt!
Annars gick rundan väldigt bra, men det var lite kallt, så jag ändrade klädstrategi när det var dags för Bosse.

Bosse fick gå bort till Östra golfbanan och upp i Torstorps skog. Jag tyckte att vi travade på rätt mycket, försökte trava överallt där det gick. Han fick trava en del på asfalten också, men jag vill fortfarande ta det försiktigt då det bygger, men också sliter.

När vi äntligen fick grus under fötterna fattade vi galopp och han galopperade på ordentligt upp för backarna. Han fick pusta lite innan vi tog sista backen upp mot Bexells stenar. Jag försökte få honom att gå i höger galopp men det var han inte intresserad av. Vi galopperade upp efter parkeringen och gick sedan ner genom skogen mot Ryen. Där fick han pusta lite innan vi travade hemåt på grusvägen.

Till sist fick jag honom i höger galopp och han galopperade på bra, även om det var lite hastigt. Men han höll ändå galoppen hela vägen upp mot Spelens. Sedan skrittade vi hem. Det var så mysigt att kunna ge sig ut vid femtiden, rida en lite längre runda och vara tillbaka innan det var mörkt. Så härligt med ljusare kvällar!

Men de långa dagarna gör också att jag blir väldigt trött, så nu ska det bli riktigt skönt att sova!

Ut på tur med Bosse

Solen i ögonen

Ner i skogen

Fortfarande inte mörkt strax efter klockan 18

Månen skiner på oss i natt

Dagens runda
Trots att jag tyckte att det blev mycket trav och galopp så säger Equilab-appen att det inte var så mycket ändå. Jag är inte helt säker på att den räknar rätt. 17 minuter verkar lite i förhållande till hur mycket det kändes som att vi travade. Men det kanske stämmer. Inte så fasligt mycket galopp heller, men jag tycker att han galopperade på bra ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar