Sidor

söndag 29 mars 2020

Pelle markarbete

Nr min kusin hade lämnat gården var det dags för Pelle att få sig ett pass i paddocken. Även han blev filmad. Varken han eller Bosse hade rullat sig idag, i alla fall inte så att det syntes någon lera så det gick väldigt snabbt att göra i ordning dem idag. Bara till att borsta lite och kratsa hovarna.

Pelle var väldigt lugn idag, men ändå arbetsvillig. Det tar en liten stund innan han kommer igång och jag försöker att tänka på att ge honom en lång framskrittning. Det är väl enda nackdelen med att rida hemma att det bli kortare uppvärmning än när jag skrittar till ridhuset.

Men om jag jämför hur han är nu med hur han kunde kännas tidigare då han kändes hur stel som helst så är han ju faktiskt väldigt mjuk och fin redan i början på passen.

Han fick också gå lite tempoväxlingar i skritt och trav. Sedan fick han galoppera och jag red lite på galoppbommarna. Jag övade på att räkna antalet galoppsprång till bommarna för att lära mig att se avstånd och det var minsann inte lätt. Tanken var att jag skulle börja räkna med sex galoppsprång kvar. I vänstervarvet blev det fem varje gång, men jag lyckades någon gång i högervarvet. Men en grymt bra övning. Jag märker att när jag räknar blir det lättare att faktiskt se avstånd även om det bara är bommar på marken. En övning som kan hjälpa mig framöver när vi ska börja hoppa.

Jag gjorde också galoppfattningar från skritt som vi fick göra när vi tränade för Charlotte senast och han gör det faktiskt  bättre i högervarvet än i vänstervarvet. Riktigt fina fattningar, men lite kantig i högergaloppen fortfarande. Dock ser jag på filmen att jag hamnar lite till vänster i sadeln och troligtvis skulle underlätta för honom om jag sitter rakt istället. Men galoppen är mycket lugnare nu och det går bättre och bättre att jobba honom och han blir finare och finare. Så kul!

Vi avslutade med några skutt över travbom och krysset också, vilket han gjorde lugnt och fint, men då var han nog rätt trött också...

Nu ska jag gå ut och natta hästarna och se till att komma i säng i rimlig tid för att gå upp tidigt imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar