Sidor

tisdag 17 mars 2020

Ett pass i dressyrsadeln!

Igår var jag och hämtade min gamla dressyrsadel som har fått två nya stroppar på ena sidan då de var helt kassa. Jag lämnade in sadeln till Pietsch läderverkstad i Folkared, nära och bra, och jag är så nöjd med resultatet! Det var nästan så att jag ångrade att jag inte bytte stropparna på andra sidan också. Men de är ju inte trasiga så det finns ju ingen anledning att byta dem!

Igår när jag tog in hästarna sprang Bosse på tre ben. Ve och fasa! Ska han nu vara skadad igen????
Jag gjorde rent hans ben och kratsade ur hoven på det ben han var halt och när jag gick in med honom igen gick han normalt.

Jag tyckte mig känna en liten värme på baksidan av skenbenet, men jag var inte helt säker. Men jag slängde i alla fall på lite liniment och avvaktade till i morse. Då kändes benet fortfarande lite varmt så jag slängde på mer liniment.

Han travade upp till höbaljan när jag släppte ut dem men jag kunde inte se huruvida han haltade eller inte eftersom det var lite för mörkt ute. När jag tog in dem i eftermiddags galopperade han in så då kunde jag inte heller se någonting. När jag kände på benen tyckte jag inte att det var någon skillnad på dem.

Egentligen skulle han ju ridas idag, men jag lät honom vila. Jag planerar att låta honom fortsätta vila och kolla på lördag ifall han haltar. Gör han det får han fortsätta vila ytterligare en vecka och blir det inte bättre bokar jag tid i Slöinge. Annars blir det en vecka med bara skritt och så kör vi igång som vanligt igen efter det. Han får en lugnare period helt enkelt. Jag vill ju verkligen inte fresta på honom så att han blir långtidsskadad igen!

Pelle fick komma ut i paddocken i dressyrsadeln. Jag var lite stressad för att hinna rida innan det blev mörkt och klockan var närmare kvart över sex när jag satt upp på honom.

Jag red igång honom och började sedan jobba lite som vi gjorde i söndags. Jag började med stora volter i skritt och trav. Red lätt i traven och red lite i galopp innan jag började jobba med vändningar över banan i trav. Jag red lite öppnor och lite ökningar. Det kändes som om han verkligen längde sig i ökningarna. Det var lättare att komma till bra ridning i dressyrsadeln och Pelle blev riktigt fin! Tyvärr är underlaget inte bra än, men det ser äntligen ut som om vi kan få uppehåll några dagar i följd efter att det kommer in regn i natt, så förhoppningsvis kan jag sladda och välta paddocken till helgen. Jag tog i alla fall bort alla hinder och bommar som förberedelse, så vi hade helt fri yta att jobba på.

Vi jobbade lite galoppfattningar och galopp på volterna. Han (och jag) blir bättre och bättre på det där! Han var inte riktigt lika ivrig idag som han var i söndags, utan det gick att rida honom bättre i galoppen. Jag gjorde lite fattningar från skritt och avsaktningar till skritt. Och sedan gjorde jag det på diagonalen men bytte galopp, typ enkla byten. Hann med tre enkla byten på en diagonal, inte illa! Men då blev han lite upphetsad och ville förekomma mig.

Efter det kände jag mig nöjd och travade av honom och skrittade upp till asfaltsvägen. Totalt var vi igång i 40 minuter och det var inte mörkt när vi kom in i stallet igen. Då var klockan närmare sju. Så underbart! Och om bara en och en halv vecka så ligger vi en timme före igen och då kommer jag äntligen att hinna rida två hästar samma kväll efter jobbet. Ser så mycket fram emot det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar