Sidor

söndag 22 mars 2020

Söndagsförmiddag i mars

Alltså idag var det femte dagen på raken utan regn och med strålande solsken! Så underbart!

Igår återupptog jag mockningen av sommarhagen. Selma var med mig och hon åkte faktiskt med på flaket. Hon har inte gillat att åka där tidigare, men nu verkade hon tycka att det var bekvämt att slippa springa hela vägen. Hon är så mysig, Selman!

Dyrbar last!
Jag höll på i ca tre timmar igår och körde två fulla flak med hästskit, vilket gjorde att nedre delen av hagen blev klart. Så skönt! Jag hade planerat att rida Pelle också, men när jag landade i soffan på eftermiddagen kom jag aldrig ur den igen förrän det var alldeles för sent. Det tar på krafterna att vara ute i solen och mocka skit!

Igår kväll kom Jocke, Elinore och grabbarna och Magnus hade sågat isär en rådjurssadel så att det såg ut som lammkotletter. Han lade dem i marinad och grillade dem sedan. De blev grymt goda! Det var mysigt att träffa dem, det känns som om det var länge sedan sist!

I morse vaknade jag vid halv sju och gick upp och släppte ut hästarna och fixade stallet. Det var flera minusgrader och marken var frusen, men efter att jag hade ätit frukost hade marken börjat tina upp och där solen stod på var det perfekt att mocka skit!

Jag fortsatte vägen upp mot övre delen av hagen och sedan körde jag runt lite och hämtade upp allt bajs. Det blev två vändor även idag och jag höll på i tre timmar. Nu har jag bara den allra översta delen av hagen kvar, så gött!

Jag hittade årets första vitsippor!

Vitsippor
Det var riktigt skönt i solen, jag befann mig i söderläge och jag fick ta av mig västen och sedemera mössan. Men när jag körde och tömde flaket på gödselstacken kylde vinden på rätt rejält.

Västen av!
Även Selma njöt i solen och låg och solade sig större delen av tiden. Hon är en fin arbetsledare hon:)

Arbetsledaren
Det var verkligen hög tid att få mockat allting nu, snart sticker gräset och då blir det ännu jobbigare att få bort skiten. Men nu är det ju väl genomvattnat och sedan torkat så det väger nästan ingenting, helt perfekt! Och det blir så himla fräscht i hagen!

Det ska bli spännande att ta träckprov i år för att se hur det har gått. Jag har inte avmaskat på hela förra året och Bosse hade färre EPG än någonsin i höstas när jag tog senaste provet, så jag hoppas att det håller i sig!

Fullt flak
När jag var klar med mockningen tvättade Magnus sin bil och då smög jag ut min bil också. Den behövde verkligen tvättas!

Smutsig bil!

Ren bil!
Medans Magnus tvättade bilarna passade jag på att bränna bort det gamla gräset på paddock-vallen. Åh, vad jag älskar svedjebruk! Det är verkligen ett tecken på att det är vår! Bort med det gamla fula döda gräset, fram med nytt!

Det var perfekt att elda nu, lagom torrt och det gick rätt snabbt och effektivt. Och snyggt blev det!

Svedjebruk


Jag insåg också att min hinderpark är lite väl lite just nu. Jag tillverkade ju egna hinderstöd för ca 10-12 år sedan och till en början bar jag in dem varje höst så att de fick torka. Nu har jag ju inte gjort det sedan vi flyttade till Rolfstorp, eftersom jag rider i paddocken under vintern. Så nu har de blivit helt ruttna! Så jag får nog köpa på mig lite mer plasthinder, de håller ju hur länge som helst!

Det blev i alla fall en rätt intensiv förmiddag och del av eftermiddag innan jag var klar med mina vårsysslor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar