Sidor

lördag 14 mars 2020

Båda grabbarna ridna i solen!

I eftermiddags bestämde jag mig för att tvätta benen på båda grabbarna. Det var verkligen välbehövligt! Det har ju varit lera, lera och åter lera sedan i november. Men idag sken solen och jag fick lite feeling.

Jag började med Pelle. Först tog jag klorhexidinshampo för att få bort alla eventuella bakterier. Trots all lera denna "vinter" så har han inte så mycket som en enda mugg-skorpa. Så skönt!

Jag sköljde bort klorhexidinshampot och sedan tog jag ett aloevera shampo från K9 (som luktade jättegott) på de svarta partierna och skimmelshampo på de vita partierna. Hans ben blev så himla fina! De riktigt lyser på de vita partierna!

Jag tvättade även Bosses ben. Han har ju inte så mycket vitt, men det gjorde ändå gott att tvätta hans ben och det var välbehövligt.

Jag började göra i ordning honom och så gick jag ut och satte upp min robot. Men tyvärr fick jag inte det att fungera idag heller. Klockan vill inte connecta med roboten så den följer inte klockan. Så himla tråkigt! Men jag har skickat mail till Movensee support och hoppas att de har en lösning på mitt problem. Det vore ju grymt tråkigt ifall det inte ska fungera!

Men Bosse fick ändå gå i paddocken. Underlaget är inte optimalt, det är väldigt blött, men det är ändå OK tycker jag. Dock tänkte jag på att veterinären sa att han absolut inte ska gå i djupt underlag. Men särskilt djupt var det ju egentligen inte, däremot lite tungt.

Men allra först fick jag börja med att ta bort årets första fästing! Eller årets två första fästingar! Så jäkla trist! Hatar de där onödiga djuren!

Fästing på nosen!
Bosse var lite trög till en början. Skritten gick bra, men traven var lite seg. Jag jobbade en hel del på stor volt och körde lite ökningar och minskningar. Men han tände till efter ett tag och blev bättre. det blev i alla fall inga sparkar med höger bakben denna gång. Jag fick honom till och med till att galoppera när jag ville.

Vänstergaloppen var fin. Han blir väldigt rund och fin och liksom reglerbar. Han fick hoppa över galoppbom och det gick jättebra, satte sprången perfekt. Högergaloppen fattade han direkt och blev lite springig till en början, men efter lite jobb blev han fin även där.

Han fick ta serien med tre bommar med sex meter mellan varje. Han demolerade de två i mitten och jag fick sitta av och rätta till. Då lade jag upp mittenbommen så att den blev lite högre och vips gjorde han serien riktigt bra. Han fick bra plats mellan första bommen och den upphöjda bommen, men det blev lite trångt till den sista bommen. Kul att få skutta lite lätt i alla fall!

Jag jobbade vidare med trav i nedsittning, ökningar och minskningar på volterna och jag tycker att han gjorde det bra. Det blev helt enkelt ett riktigt bra pass idag i den blöta paddocken!

Bosse Bus i paddocken
Tyvärr blev ju inte benen så snygga efter ett pass i blött grus... Så jag fick helt enkelt spola av dem igen. Men benskydden på!

Grusiga ben
När jag var klar med Bosse fick Pelle komma ut. Han var lite uppspelt idag och medan jag tvättade Bosses ben stod han och gnäggade oavbrutet samt sprang rundor i boxen. Jag hoppades att han hade sprungit sig trött och bestämde mig för att ta en liten skogsrunda med honom.

Hans ben var i alla fall vita och så skinande rena!

Vita ben!
Han var rätt så på hugget när vi kom ut och började spana redan innan vi hade kommit mer än 500 meter hemifrån. Jag vet inte alls vad det var han hade span på, men han såg spöken både här och där. Men han traskade på rätt bra ändå. Han blev såklart besviken när han inte fick svänga ner mot Obbhult utan jag red vidare framåt. Han försökte ju låtsas att han såg spöken, men jag var bestämd och pushade honom framåt.

Mot Åkulla bokskogar!
Vi skrittade upp förbi Axelid och sedan på skogsvägen tillbaka mot Obbhult. Det var väldigt blött i skogen. Som tur är så är Pelle en van terränghäst och har inga problem med att gå i vatten.

Blöta skogar
Det började frysa på och jag insåg att jag hade behövt ha min goa vinterjacka på mig istället, men det var ju så dags att tänka på det där och då. Det var ju mycket varmare när jag red Bosse i paddocken.

Pelle var ändå rätt lugn i skogen och vi tog oss igenom där utan några problem. Men när vi var framme vid Obbhults gård fick han syn på några hästar som sprang i en hage och trumpetade. Då var det kört. Jag fick hoppa av och gå med honom. Då fick jag i alla fall upp värmen igen.

Solen gick ner och det började skymma. Jag kände att jag borde ha haft reflexer. Klockan var nästan halv sju när vi närmade oss hemmet och jag längtade in till värmen i huset!

Nästan hemma
Det blev en ganska lugn runda ändå, även om vi var ute lite längre så var det inte jätteansträngande för honom. Däremot kul att komma ut i skogen!

Man kan nog säga att jag har nyttjat ljuset och solen maximalt denna härliga lördag! Jag har dessutom satt stegrekord då klockan just nu visar 41155 steg. Vi får se var det landar när jag är klar med denna dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar