Sidor

måndag 23 mars 2020

Back on track!

Denna vecka har fått en härlig start efter jobbet! Jag har i vanlig ordning fastat sedan igår kväll och när jag gick hem från jobbet började jag känna den härliga värmen i kroppen från ketosen som drog igång på allvar.

Full av energi tog jag in hästarna och sedan gick jag ut till vovvarna. Det var dags att springa en runda!

Jag har haft en mindre bra vecka förra veckan då det inte blev någon träning alls och rätt dåligt på matfronten, så det var helt underbart att få springa på tom mage och utan några krämpor. De har ju läkt under löparuppehållet.

Det är också rätt underbart att få må så bra som jag gör när jag fastar. Det är som om hela kroppen kommer in i ett lugn och jag mår bara helt fantastiskt! Det är ju såklart störst skillnad när jag har haft en mindre bra mathållning innan, men det är ändå alltid skönt att fasta!

Det kändes lätt och fint att springa faktiskt hela vägen och jag sprang mer i uppförsbackarna än vad jag brukar. Jag sprang också längre än vad jag brukar. Nio kilometer exakt fick jag ihop.

Det var så underbart att springa i skogen. Efter nästan en vecka utan regn börjar nu markerna återhämta sig och torka upp. Hundarna var såklart pigga och glada för att få komma ut och springa. De hade lätt kunnat springa ett varv till :)

Vi fick se tranor på vår runda, lyckligtvis ville inte hundarna ge sig iväg efter dem när de flög iväg...

Tranor

Upp i skogen
Det var härligt att få höja pulsen och ta i lite så att musklerna fick bekänna färg, låta tankarna sväva fritt och för en stund glömma allt detta tjat om coronakrisen. Det står mig upp i halsen! Men sol, skog och löpning har en fantastisk förmåga att höja mitt humör, så också idag och nu känner jag mig så pigg och fräsch igen!

Mot solnedgången!
Det är ju också rätt härligt att det var dagsljus när jag gick upp tio över fem i morse och ingen brådska att hinna springa innan solen gick ned. Vi var tillbaka hemma vid kvart över sex och jag sprang faktiskt hela vägen upp för sista helvetesbacken hem också. Känner mig så nöjd!

Jag har lagt märke till att min vilopuls brukar gå ned de dagar jag fastar, så också idag. 39 slag tror jag är all time low för min del. Och stressvärdet på 8 är ju också det lägsta jag har sett någonsin.

Dagens värden
Jag antar att det är tecken på att jag mår bra och inte har några infektioner på gång i alla fall. Här kommer dagens runda:

Rundan
När jag kom hem värmde jag helgens grillade köttbit, slängde på en klick smör och lite gräslök och åt lite cole-slaw till det. Så nu är jag helnöjd och kommer att ägna de sista timmarna innan läggdags åt TV:n.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar