Sidor

torsdag 26 mars 2020

Dressyrträning Pelle

Åh, vilken överraskning jag fick idag när jag öppnade dörren till stallet och såg att Bosses boxdörr var öppen och boxen tom! Ganska snart såg jag att han stod i godan ro och käkade hö utanför Pelles box. En som inte var så nöjd med det var ju såklart Pelle!

Lyckligtvis hade han nog inte stått där så länge och ätit eftersom det inte fanns något bajs i närheten och det var ganska mycket hö kvar ändå. Jag får se till att kontrollera så att hans boxlås sitter som det ska i fortsättningen!

Nöjd Bosse, mindre nöjd Pelle
Planen när jag kom hem från jobbet var att ta in hästarna och ge dem mat, äta själv lite snabbt och sedan gå ut för att rida Bosse. Men när jag hade ätit klart var klockan såpass mycket att jag insåg att jag skulle få stressa som en dåre för att hinna rida Bosse innan jag skulle göra i ordning Pelle, så jag tog det lugnt en kort stund i soffan istället.

Jag tog god tid på mig att göra i ordning Pelle, men eftersom jag kom på att jag behövde reflexer när jag skulle rida hem i mörkret så blev det nästan tidsnöd ändå till sist.

Reflexer på!
Jag tror att det är sista gången för den här säsongen som jag behöver slänga på reflexer. Nästa vecka ligger vi ju en timme före så då borde det vara någorlunda ljust när jag ska hem efter träningen (om nu Bosse är fräsch tills dess).

Det var i alla fall ljust och fint när vi red bort till ridhuset och det var en helt magisk kväll! Helt vindstilla, men lite svalt, speciellt nere i dalen vid bäcken. Men det var i alla fall lite varmare i ridhuset även om där var lite råkallt. Det var inte läge att ta på sig mindre kläder än vanligt i alla fall!

Så fint!
Idag jobbade vi på stor volt. Red lite tempoväxlingar i trav. Jag måste bli bättre på att öva det hemma också. Jag glömmer lätt bort det och vet inte riktigt vad jag ska göra för övningar när jag rider själv. Men det är ju ett bra sätt att komma igång och att hitta formen på volten.

Vi jobbade lite i galopp också och idag fick jag till högergaloppen bättre än någonsin. Några steg kunde jag känna att jag började få koll på vänsterhanden, innertygeln och innerbogen. Men det är ju så svårt!

Vi jobbade också med galopp från skritt. Han gör jättefina fattningar i båda varven, men sedan är utmaningen att få ner honom i trav utan att han vräker sig ned, utan behåller formen och hittar takten innan vi saktar av till skritt igen. Han var jättefin i vänstergaloppen och jag kände det som om jag satt "i" hästen och bara red med i takten. Så häftigt!

Sedan släpper han stödet i munnen emellanåt för att komma undan och då gäller det att jag är med och driver fram honom till bettet igen direkt. Men han gör ju det för att han blir lite trött och arbetet blir lite jobbigt, men överlag jobbar han ju på grymt bra och han är så fin!

När jag travade av honom gick han i en himla fin trav, balanserad och taktmässig. Jag var så nöjd med honom! Tänk att han fyller 24 år på lördag! Då blir det massor av morötter och en fin uteritt!

När vi gick hem efter träningen var det mörkt ute. Som tur var kollade jag pannlampan i morse, den hade bara 14% kvar av batteriet så jag laddade den. Men det var jättefint ute, stjärnklart och en liten strimma av månen syntes långt bort.

På väg hem!
Nu hoppas jag att det var sista mörkerpasset på hästryggen för den här vintern. Tänk att jag nu har genomlevt en hel vinter och lyckats hålla igång två hästar. Känns riktigt bra! Och det känns ännu bättre att ljuset nu kommer på riktigt på kvällarna! Dock vet jag att jag kommer att vara så trött i nästa vecka, men jag har planerat in lite hemarbetsplats och ledighet för att återhämta mig och hantera omställningen, så det ska nog gå bra ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar