Sidor

söndag 10 mars 2013

Skogsarbete i Åkulla!

Jag har ju lite skog i Åkulla också som ligger ca 5 km hemifrån gården. Jag vet inte riktigt varför det har blivit uppdelat så, alla mina grannar har också skog där runtomkring mitt område. Men iaf så åkte vi dit igår för att hämta hem lite gran som hade blåst ner förra året och vi ville passa på innan det blir tjällossning och icke farbart.

Jag och Selma tog bilen och Älsklingen tog traktorn med skogskärran. Selma och jag gick ner mot sjön. Selma flög direkt ut på isen och tyckte att det var ett bra vatten som hon kunde gå på. Det är otroligt vackert där vid sjön och nu sjunger det ordentligt i den. Det ljuder nästan hela tiden. Så himla häftigt!
Min strandkant och min ö till vänster. Så vackert!

Efter en inte så lång stund kom Älsklingen också så vi kunde sätta igång med sågandet och lastandet av virket. Det gick rätt så smidigt. Som tur är så är Älsklingen väldigt duktig på att hantera ekipaget, det blev ju en hel del backande för att komma åt virket, men det flöt på bra.

Det blev ett rejält lass han fick med sig och när vi skulle köra hem så stötte vi på problem. Det lutar ganska mycket uppför när man ska hem och mitt i backen var det ordentligt med is. I och med att traktorn endast driver på två hjul och vi inte hade några snökedjor på den så blev det stopp mitt i backen.

Jag fick försöka hacka loss grus, vilket gick sådär när det är flera dm tjäle för att försöka öka på friktionen, men det hjälpte inte så mycket.

Till sist fixade Älsklingen fram mer grus och så gjorde han ett försök till och då jäklar gick det bra!

Selma på hal is!

Så vi kom därifrån och det kändes bra! Därefter var vi hungriga och vi tog bilen till Åkulla friluftsgård för att äta. Det har blivit fantastiskt bra mat där sedan nya ägare tog över. Vi åt fläsknoisette, potatis och bea-sås, vilket satt fint efter förmiddagens slit. Och gott var det! Rekommenderas verkligen!

Dessutom hittade jag en klassiker, nämligen "Banana skids". Detta godis som man åt i enorma mängder när man var liten. Så himla goda. Fast när jag var liten fick man 4 för en tia, nu kostade lika många (och visst har de blivit mindre...) 20 spänn, men det var de värda :).

En klassiker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar